Jólabjór – Ölvisholt Brygghús

av | feb 1, 2010 | Smått och Gott | 2 Kommentarer

Jólabjór – Ölvisholt Brygghús

av | feb 1, 2010 | Smått och Gott

Sitter på hotellrummet i Mariehamn på Åland i väntan på möte i morgon. Gick ner på puben på Park Hotell och hittade en Jólabjór 2009 från Ölvisholt Brygghús på Island. Har försökt hitta den i Sverige men misslyckats, så inköpet var givet. Problemet är att den lätt energiska kvinnan bakom bardisken envisades med att hälla upp den och sedan slänga flaskan i krossen på en gång. Detta trots att jag tjoade om att jag ville hälla upp den själv och titta på flaskan (ja egentligen ta ett kort på den). Fick dock bara en tom blick från henne med en fråga om jag skulle ha något annat. Jag hann dock uppfatta att etiketten var annorlunda än den på 2008 som jag googlat fram, men i brist på bättre får dessvärre den duga. Hittar jag den riktiga eller får fingrarna på en flaska skall jag byta asap.

Ölen hade ett fint småbubbligt skum som la sig som en lock på en mörkt kopparfärgad öl. Doften var relativt diskret men trevlig med drag av rök, fruktighet och bröd. Smakmässigt är den mycket balanserad med ett självklart drag av rök samt brödighet, lång trevlig beska och en eftersmak av nejlika och sälta.

De har gjort det igen. Måste snart åka dit tror jag 🙂 Väntar med spänning på att deras nästa öl Freya skall dyka upp i Finland eller Sverige.

Liknande inlägg

Pilsner.nu