Järnjungfrun – låt den rosta ifred

by | aug 14, 2013 | 4 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

troop_1

Det har redan skrivits kilometervis med info om denna öl på 4,7 procent, som Robinson Brewery tagit fram med Bruce Dickinson för Iron Maiden. Den har blivit en total försäljningssuccé i bland annat England och de hinner knappt att producera den så det räcker till.

Jag nöjer mig med kommentera ölen lite och inte dra upp hurvida det är etiketten/namnet som säljer eller ölen.

Färgen är angenämt bärnstensfärgad med ett snyggt beige-färgat finbubbligt skum. Doften domineras av knäck och toffétoner och bakom dem kan man finna en söt maltighet och en citrondoft som är lätt artificiell.
Lätta drag av en svag grapefruktdoft finns också långt bak. Smaken domineras av en torr bitterhet uppblandad med knäckigheten dock utan sötman i den. Den har en förvånande liten kropp med tanke på doften och känns nästan lite vattning.
Jag vet att den bara är på 4,7 procent men de borde kunnat få en större kropp och lite mer sötma det hade helheten vunnit mycket på.cap_3_26

Nä jag tycker att det här inte va så mycket att ha. Ni som tycker att den är bra, tänk er den med en annan etikett eller ta och blindtesta den mot en annan öl. Skulle ni då köpa den fortfarande om det INTE stod Trooper/Iron Maiden på den ?

Image is Everything !

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

4 Comments

 1. Paul

  Den är lättdrucken och med kort eftersmak vilket passar utmärkt till ex. kräftor/räkor där en öl med mer eftersmak skulle förstöra smaken av skaldjuren förmodligen tilltalas människor som tänker sitta en hel kväll och ”hinka bira” också då den inte lämnar någon eftersmak så svaret på din fråga är inte svart eller vitt vill jag påstå.

  Reply
  • Jonas H

   Inget är svart eller vitt när det gäller smaker. Allt är personligt på en eller annan nivå, men jag tror att de gjort den på detta vis för att försöka locka över lagerdrickare eller kanske mer sådana som inte vet vad skillnaden är mellan en ale och en lager. Tycker att man kan få lika bra eller bättre produkter för samma peng eller billigare

   Reply
 2. Jonas

  Självklart är Tropper Uppsjåsat, men som Engelsk Bitter är den faktiskt helt ok. Går att dricka mycket av denna öl och det är säkert syftet med den. Jonas….

  Reply
  • Jonas H

   Jo den är ok som en enkel engelsk bitter men du kan hitta bättre till ett bättre pris anser jag

   Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu