Jackdaw Brewery gör Cuvée Sofie Cloudberries 2017 med Brouwerij Alvinne

by | mar 15, 2018 | 0 comments

I helgen den 10-12 April var Fredrik och Gabriel från Jackdaw Brewery nere i Moen, Belgien hos Brouwerij Alvinne för att göra Cuvée Sofie Cloudberries 2017.

Alvinne Jackdaw cuvée Sofie

Alvinne är ett bryggeri som ligger i Moen och startades 2004 och flyttade 2011 till sin nuvarande plats i Moen som ligger nära Kortrijk. Jackdaw har ju tidigare gjort saker med dem bland annat den helt lysande Cuvée Sofie Cloudberries 2016. Jag gillar inte hjortron och trots detta var jag helt såld på den ölen senast . Det samt det faktum att Fredrik och Gabriel säger att den är ännu bättre i år gör att jag redan längtar.

Alvinne Jackdaw cuvée Sofie

Jag fick en liten kort reseberättelse från dem som är nedan om vad som skedde och vad som kommer att ske i framtiden.  Jag känner mig riktigt nyfiken på vad som ska ske. Jag återkommer självklart med mer information om allt de pratar om nedan.

/Jonas H


 

Avlinne Jackdaw Fat-Pilsner.nu
Alvinne Jackdaw Tank-Pilsner.nu
Alvinne Jackdaw Mätare-Pilsner.nu
Alvinne Jackdaw Glas-Pilsner.nu

 

Vi hade en förträfflig helg i Moen hos Brouwerij Alvinne och buteljerade en hel del hjortronöl. 2017 års batch blev omkring 3 000 liter och 2 000 av dom kommer vi att ta hem till Sverige. En större mängd av ölet läggs på 33cl flaskor och kommer så småningom leta sig ut till monopolets sortiment via vår partner Constant Companion. Detta är en pågående diskussion och inget datum är bestämt men det lutar åt juni. Utöver flaskor så tar vi såklart också in en hel del fat vilka kommer distribueras till intresserade krogar runtom i landet.

I vanlig ordning smakar ölet helt fantastiskt!

Alvinne Jackdaw cuvée Sofie

Vi smider redan nu planer för 2018 års bryggning då vi sannolikt kommer dubbla batchstorleken och skicka ned inte mindre än 500 kg hjortron. Håll tummarna för ett bra bärår med andra ord.

Jackdaw kommer att satsa en hel del på belgosurisar från och med nu och i den här veckan kommer vi att ta emot två stycken ekfoeder som rymmer 3 800 liter vardera. Vi kommer omgående att börja fylla dessa med vört och och tillsätta en blandad kultur av jäst och bakterier som vi odlat upp i ett mindre ekfat under ett års tid. Med vårat bryggverk så behöver vi brygga omkring 10 batcher för att fylla trätankarna.

Alvinne Jackdaw cuvée Sofie

Kronan på verket blir när Alvinne kommer till Uppsala i början på april för att vara med när vi brygger sista batchen för att fylla våra foeder. I bästa fall har vi då fått hem hjortronölet till Sverige och ett event planeras på Taps Beer Bar där det i så fall blir Sverigepremiär i samband med en tape take-over av Alvinne.

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu