Inget för vegetarianer

by | feb 13, 2012 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

 Jag får ofta frågan om man fortfarande använder fiskgelatin eller husbloss som klarningsmedel i öl i form av isinglass. Jag har alltid sagt att det är en föråldrad metod som inte används längre av bryggerier utan mest av hembryggare och i vintillverkning i vissa länder men…… jag har upptäckt att StPeter’s Brewery i England fortfarande håller på med att tillsätta detta i ölen. Vilket de även skriver indirekt på sin hemsida. Det verkar till och med som att man använder det en hel del i England fortfarande, på flera olika bryggerier.

Här finns en lista över brittiska ölsorter mm.

Detta innebär att om ni är det minsta allergisk eller överkänslig mot fisk eller har valt att inte äta fiskprodukter så bör ni undvika denna typ av produkter. Jag trodde att det var tvunget att stå på flaskorna, men det finns ett undantag just för klarningsmedel i öl och vin. Det påstås att det inte ska ge allergiska reaktioner men jag kan inte hitta någon faktainformationom detta. Hittade även en sida som skrev lite om svenska öl men det var inte mycket och jag ska försöka maila lite och återkomma om detta.

I KRAVS specifikationer för tillåtna processmedel i ekologiska produkter får husbloss endast tillsättas till vin inte öl. Jagar för fullt vad som gäller för andra EU-certifieringar för ekologisk framställning.

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu