Hopslam Ale 10%

by | feb 3, 2011 | 4 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Satt hemma och jobbade på eftermiddagen idag. Som vanligt med hörlurar och alldeles för hög musik. Tyckte att det var något ’bankande’ som inte stämde så jag tog av lurarna och insåg att någon försökte sparka in ytterdörren. Ja det lät i alla fall så. Det var ’min vän’ postkillen som tidigare levererat bla en stor kartong som ’ luktar fan och läcker’. Det var en låda Westvleteren från Belgien där en flaska gått sönder. Han förstod väl vad det var och var därför lite ’brysk’ i sitt sätt att kontakta mig. Det jag fick var en liten låda på 16 kila från Cracked Kettle. Kunde inte motstå att skicka in en flaska Hopslam i kylen.

Denna Hopslam på 10 procent är tappad den 5 Januari 2011 har jag lyckats komma fram till på Bell’s Brewerys hemsida. När man häller upp den är det ett fint fast vitt skum på en gyllenorange öl. Doften är stor och söt med kraftiga och trevliga inslag av fläder, krusbär, honung, nyslaget nysått gräs, vårblommor och en humla som surrar runt (ja honungen såklart). När man dricker den är den nästan lätt trögflytande och har en smak av honungs och flädersötma som första intryck. Denna sötma avtar sedan och övertas av en spritbeska som går över i en gräsig hög och fet humlighet med en förvånansvärt kort men trevlig beska.

Djäklar vad trevlig. det här är ju otroligt bra måste jag säga. Tänk om man skulle kunna få dricka denna på fat, då vore lyckan fullständig. Har ni en möjlighet att prova denna någon gång, gör det !

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

4 Comments

 1. Kristjan Aunver

  …wow! hur gör man för att beställa den? låter ju himla intressant!

  Reply
 2. Micke B

  Fan vad kul att du diggar den, ser verkligen fram emot att få mitt paket nu!!

  Reply
 3. Alexi

  Min låda borde komma vilken dag som helst 🙂

  Reply
 4. Stefan - Beer Drivel

  Instämmer fullt ut, den här är riktigt smarrig 😀 Fan nu blev man ju törstig igen…

  Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu