Hoppin’ Frog – Silk Porter

by | mar 20, 2011 | 1 comment

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Fick i veckan en ny låda från Cracked Kettle i Amsterdam. Jag liksom Persbrandt verkar bli beroende av saker man kan köpa i Amsterdam, och det är inte Tulpaner 🙂 En av flaskorna var Hoppin’ Frogs Silk Porter och nu är jag nykär igen. Alltså jag måste snart åka till Ohio för att besöka dem för jag tycker att de håller en grymt hög klass på vad de gör där. Det passar i alla fall min gom mycket bra.

Silk Porter är en lätthumlad porter på 6,2 procent. Färgen är kolsvart och den har ett snyggt och kompakt offwhite skum som lägger sig som det vanliga locket ovan på ölen i glaset. Dofterna är lätta och snygga av choklad, lakrits, soya, kaffe och en lätt lätt sötma. När man låter glaset närma sig munnen och låter en stor klunk skölja runt i munnen blir man förutom lycklig även medveten om de smaker den förmedlar. En perfekt balanserad kropp mot den relativt låga beska som finns i ölen (26 EBU). Det finns klara drag av kaffe, choklad, soya, kakao och svartmaltiga drag.

Den är inte som många av deras andra produkter tok-humlad utan enkel och snygg, grymt snygg. Jag blir så glad när ett bryggeri vågar göra en produkt som inte är för hop-heads utan är lättdrucken men ändå otroligt genomarbetad. Namnet säger allt, Silk Porter. Det är som att dricka en porter med 70 % silke i sig. Len och vacker. Mycket bra !!

Brill & CO – snälla ta hem den till Sverige !!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

1 Comment

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu