Hoppin’ Frog – Bodacious Black & Tan

av | feb 22, 2011 | 0 Kommentarer

abbaye-annons-2022

Hoppin’ Frog är ett bryggeri i Ohio USA som jag tidigare provat några öl från som jag uppskattat mycket. Valet var därför inte svårt när jag hade möjligheten att lägga vantarna på några till för ett tag sedan. En av de jag fick tag på var deras Bodacious Black & Tan. Den är på 7,6 procent och är en blandning av en Stout och en India Pale Ale, nämligen B.O.R.I.S Oatmeal-Imperial Stout och Hoppin’ To Heaven I.P.A.

Den helt svarta ölen doftar fantastiskt av choklad, espressokaffe, rostade toner, lite granskottsdoft och en trevlig knäckig sötma. Skummet som är kaffelattefärgat ligger fast och länge som ett kompakt lock på toppen när man sedan börjar dricka den. De smaker som då väller över en när man fyller munnen med denna nästan lätt trögflytande dryck är en trevlig kaffesmak, choklad, soya, lite alkoholsötma,  knäckig maltighet en enkel men snygg beska och en trevlig brändhet.

Ölen är betydligt lättare och tunnare i kroppen än vad jag hade förväntat mig men den var en mycket trevlig smakupplevelse.  Blandningen är för övrigt 33 % Stout och 67 % I.P.A.

Mina tidigare tycken om Hoppin’ Frog

Barrel-Aged B.O.R.I.S. Imperial Stout

Mean Manalishi Double I.P.A. – Hoppin’ Frog

B.O.R.I.S The Crusher – Hoppin’ Frog

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Vi har upptäckt en annonsblockerare

Vi ser att du har en annonsblockerare installerad. Var snäll att avaktivera den på vår sida

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu