Höga Höjders Ängöl

by | maj 2, 2012 | 0 comments

Höga Höjders Ängöl är en Steambeer från Ängö kvartersbryggeri. En steambeer innebär att det är en öl som jästs med lagerjäst men inte kallt, som man traditionellt gör när man jäser underjäst öl, utan  varmt. Genom att göra det får man en lageröl som är lite fruktigare och inte så torr som en lager. Den har med andra ord drag av en överjäst produkt.

Fint offwhite extremt finbubbligt och kompakt skum som ligger som ett fint lock på en disig gyllengul-orange färgad öl. Doften är liten men balanserad med klara toner av citrus, fläder och ljust gräddad knäckebröd. Smaken påminner om doften dock med lite söta jästinslag och en beska som är lite högre än vad jag förväntade mig. Detta är på inget sätt negativt, snarare det motsatta.  

En i det stora hela mycket trevlig överraskning. Jag har druckit flera olika produkter från Ängö och har genomgående blivit positivt överraskad. Det enda negativa med den här är kapsylen som är en twist-off cap. Twist-off cap innebär att man inte behöver någon öppnare, utan kan vrida av kronkorken, eftersom flaskans hals är gängad och kapylen specialgjord. Jag fick hem den här hel men spendrup har också släppt en öl med screwcap nu och där fick jag göra tre försök innan jag fick hem en flaska sominte läckt. Hoppas att de inte får så mycket reklamationer på flaskorna bara.

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu