High Tide Fresh Hop I.P.A

by | jan 15, 2010 | 4 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Alla dessa humlebomber. Jag är i och för sig inte negativ till dem men ibland känns det som om man försöker böka i så mycket humle som möjligt i en öl utan att kompensera upp det med de andra sakerna. Vad jag försöker säga ligger i linje med vad Garrett Oliver bryggmästare på Brooklyn Brewery i NY tycker:

”When a brewer says, ‘This has more hops in it than anything you’ve had in your life—are you man enough to drink it?,’ it’s sort of like a chef saying,  ‘This stew has more salt in it than anything you’ve ever had—are you man enough to eat it?’

Vad jag menar är att man till exempel inte lagar en maträtt där man bökar i 2 vitlökar. Ja hela vitlökar inte klyftor, och är sedan euforisk över att den ’smakar vitlök’. Man gör inte en chili där man har i en hel flaska ’Holy Shit’, och skriker ’rock’n roll’, undertiden man försöker pressa ner vattenslangen eller ett helt oöppnat paket med filmjölk i munnen, för att lindra den smärta man har fått. (Jag har en flaska Holy Shit  hemma så tro mig). Jag är som ni förstår lite restrektivt inställd till produkter som innehåller massor av en sak men inte är balanserade i sin smakprofil. Det svåra är att göra en öl som är balanserad INTE att göra en som är extrem. Nåväl nog med gnäll.

High Tide Fresh Hop I.P.A från Port Brewing Company i San Marcos California USA. När man häller upp ölen sprider det sig en trevlig doft i rummet av hö, gräs, citrus, grape samt sommar och sol. Man fick verkligen suget efter att sitta ute och dricka öl och grilla, men det gick över när jag såg all snö ute och -19 på termometern. Den har ett kompakt fint och långt skum. Smakmässigt är det en stor smak av hö, gräs och lite grape. Den är mycket välhumlad och har ingen kropp som man kan känna på grund av all humle. Rolig ?? – Ja . Balanserad ?? –  Glöm det !

Finns på bolaget och kostar 89,00 sek för en 650 ml flaska.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

4 Comments

 1. Basunen Bar & Cigarr

  Jag kan inte vara med enig. Balans är viktig.
  Aldrig trevlig att dricka flytande humle…eller flytande någon annan ingrediens.

  Lade till din blogg på min ’roll. Hoppas det är ok.

  /Eirik@Basunen

  Reply
 2. Micke

  Jag älskar humejuice, men precis som du säger är balans förbannat viktigt. Jag tyckte High Tide var OK, doftar helt fantastiskt och smakar inte heller så dumt, men kroppen var ganska lam.

  /Micke (För övrigt Cecilia Thomanders kille, vi träffades hemma hos henne när du fixade hennes router/nätverk/uppkoppling i somras.)

  Reply
 3. Pilsner.nu

  @micke – halloj !
  Hur gick det. Ringde du om studiebesök etc på SB ??

  Reply
 4. Kristjan Aunver

  Det är väl därför man är ett Fuller´s ESB-fyllo?

  Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu