Som ni vet gillar jag ju att laga mat med öl i och har en längre tid tänkt göra något med ölen The Mayan. Jag har hela tiden trott att den skulle vara perfekt att ha i matlagning eftersom den har en sådan komplex smak av smaker som jag tycker är gynnsamma att ha i matlagning. Köpte därför en bit entrecote och bestämde mig för att helsteka den i ugn tillsammans med lite vitlök, timjan och ölen. Kan säga att det blev otroligt gott med en fantastiskt bra balans mellan chili-chokladsmaken, timjanen och vitlöken. Jag hade saltat den i underkant men det är ju faktisk lätt att åtgärda efteråt. Användning av en stekpåse gör att alla smakerna verkligen går in i köttet också och en stektermometer underlättar ett bra slutresultat.
Entrecoten serverades tillsammans med ett potatismos smaksatt med tryffel och muskot samt en bearnaisesås till det hela. Mums !
Recept: ca 2-3 personer
- 1 bit entrecote ca 500 gram
- 1 stor vitlöksklyfta
- 1/3 kruka färsk timjan
- salt och peppar
- Mörk öl av märket The Mayan eller liknande
Salta och peppra köttbiten runt om. Tag sedan en stekpåse och lägg i vitlök, timjan, ca 1/2 dl öl och köttbiten. Jag körde den till 56 grader Celsius i innetemperatur i ugnen som var på 125 grader Celsius.
0 kommentarer