Helstekt entrecote med vitlök, timjan och öl

av | nov 22, 2014 | 0 Kommentarer

entrecote

 

Som ni vet gillar jag ju att laga mat med öl i och har en längre tid tänkt göra något med ölen The Mayan. Jag har hela tiden trott att den skulle vara perfekt att ha i matlagning eftersom den har en sådan komplex smak av smaker som jag tycker är gynnsamma att ha i matlagning. Köpte därför en bit entrecote och bestämde mig för att helsteka den i ugn tillsammans med lite vitlök, timjan och ölen. Kan säga att det blev otroligt gott med en fantastiskt bra balans mellan chili-chokladsmaken, timjanen och vitlöken. Jag hade saltat den  i underkant men det är ju faktisk lätt att åtgärda efteråt. Användning av en stekpåse gör att alla smakerna verkligen går in i köttet också och en stektermometer underlättar ett bra slutresultat.

Entrecoten serverades tillsammans med ett potatismos smaksatt med tryffel och muskot samt en bearnaisesås till det hela. Mums !

 

Recept: ca 2-3 personer

  • 1 bit entrecote ca 500 gram
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1/3 kruka färsk timjan
  • salt och peppar
  • Mörk öl av märket The Mayan eller liknande

 

Salta och peppra köttbiten runt om. Tag sedan en stekpåse och lägg i vitlök, timjan, ca 1/2 dl öl och köttbiten. Jag körde den till 56 grader Celsius i innetemperatur i ugnen som var på 125 grader Celsius.

 

OM oss

 

Grundare & Skribent

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri och har suttit i Stallhagens Styrelse.
Numera dricker han mest öl, åker som domare internationellt, håller ölprovningar och bloggar så mycket han hinner.

 

Jonas H Andersson

 

 

Skribent

Har vandrat den långa vägen från normalt ölintresse via hembryggning till den mycket intresserade ölentusiast han är idag. Tack och lov kommer det mer nya öl än han orkar prova, så intresset lär bestå..

 

Jonas Flygare

 

Skribent

Vad är öl för mig? Öl för mig handlar mycket om att njuta för stunden. Jag har alltid varit intresserad av öl och det ökade när jag fick jobba som Barmästare på Norrlands nation.

 

Mauro Marino Jonsäll

av Jonas H

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri och har suttit i Stallhagens Styrelse. Numera dricker han mest öl, håller ölprovningar, dömer i öltävlingar i Europa och bloggar så mycket han hinner.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande Inlägg

Pilsner.nu