Helsingborgs Wit

by | jul 6, 2012 | 0 comments

Jämtlands-IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Ytterligare en öl som är köpt på Systembolagets lokalsortiment som de skeppar kors och tvärs i sverige just nu. Det är en Belgisk Wit det vill säga en veteöl med rötterna i den Belgiska ölkulturen. Den är traditionellt sett lättare och har en doft av citrus och koriander. De dofter och smaker av banan och kryddnejlika som normalt finns i den tyska finns inte heller i den Belgiska.

Ölen är kraftigt grumlad och gulorange till sitt utseende. Den ser nästan ut som en juice i glaset, fast med skum då. Det skummet är vitt och stort och ligger kvar ett bra tag både på ölen och som rester på glasets innerväggar. Doften är väl markerad av citrus och koriander men dras dessvärre med en lätt unkenhet som inte så tilltalande. När man tar en klunk och låter den skölja runt i munhålan märker man att ölen tenderar till att kännas lätt trögflytande. Det känns annorlunda. Smaken är annars trevlig och rolig med citrus, koriander och tropiska frukter i smaken. Avslutas med en lätt vetebrödssmak.

Annorlunda, mycket annorlunda. Jag har funderat någon dag på om den är konstig, bra eller konstigtbra ? Jag har kommit fram till att den är rolig och väl värd att köpa. Smaken är tilltalande och trevlig även om doften kunde vara trevligare och kunde hängt ihop med smaken lite mer. Det jag menar är att med den smaken den har kunde doften varit lite större. En annorlunda Wit !

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu