Helgkasse – öl till smørrebrød

by | apr 13, 2022 | 0 comments

Pilsner.nu tipsar om fyra favoriter som vi ska handla till helgen. Behöver du inspiration till dagens inköp? Här kan du läsa vad som finns i vår systemetpåse inför helgen. Det kan vara flaskor och burkar från det fasta, det tillfälliga eller beställningssortimentet. Här kommer våra rekommendationer till dig som har svårt att bestämma dig för vad du ska köpa. Varför inte testa något nytt eller testa en gammal favorit? Vi ger fyra tips på vad vi ska handla till helgen.

Uppsala
Ghenna

Mauro:

Helsinge Ångbryggeri, Pilsener

 

Tillverkad i Sverige, Gävleborgs län, Söderhamns kommun, Flaska 500 ml, 5 %, Nr 89811, 32:20

Brödig smak med inslag av citrus, honung och örter. Serveras vid 8-10°C till husmanskost eller som sällskapsdryck.

Länk

Varför finns den i din kasse? 

För mig så finns det ett självklart alternativ. Det måste vara en pilsner till smörrebröd. I Sverige så är Helsinge Pilsener svårslagen och helt fantastisk till smörrebröd. Härligt maltig och fräsch.

Zwarte Draak

Jonas H

Pabst Blue Ribbon Original

 

Internationellt märke, Flaska 330 ml, 4,7 %, Nr 1596, 14:90

Maltig smak med inslag av ljust bröd, honung och mandarin. Serveras vid 6-8°C som sällskapsdryck eller till rätter av fisk, skaldjur eller fågel, gärna med hetta.

Länk

Varför finns den i din kasse?

Finns ett tillfälle jag aldrig glömmer och det var när jag en gång i tiden satt på Tuborgs huvudkontor i Köpenhamn och intog smørrebrødet som kom i strida strömmar hela tiden. Vi var en skara på 12 personer som kom från studentorkestrar i Uppsala och Stockholm, som Pripps flugit ner för några dagars ”studiebesök” i Köpenhamn. En oförglömlig minneslucka måste jag säga. Då dracks det Tuborg i strida strömmar men idag väljer jag en jänkare istället. Varför ? Tja, en bra snäll lager som är balanserad i sin enkelhet och passar bra till mat. Man ska ju ha ”Den Lille” till maten och då vill inte jag ha för mycket humle i ölen

Snakehead IPA

Jonas F

Nørrebro Bryghus, New York Lager

 

Tillverkad i Danmark, Burk 330 ml, 5,2 %, Nr 11416, 22:90

Maltig, nyanserad smak med inslag av knäck, torkad frukt, sirapslimpa och pomerans. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av ljust kött, lamm eller till vegetariska rätter.

Länk

Varför finns den i din kasse?

Visst frestar det att plocka någon av alla de goda IPA-varianter som görs i Danmark, men till smørrebrød vill jag ha lager. Det skulle funka fint med en Sort Guld, men om vi ska prova något nytt (och det ska vi ju!) så skulle jag ta New York Lager från Nørrebro Bryghus. En IPL med lite mer beska och lite högre styrka än vanlig lager borde göra sig bra till smakerna i smørrebrødet.
Nu blev jag sugen på att bygga några smørrebrød också.

Naja Hazy IPA

Ulrik

To Øl, Snublejuice Gluten Free

 

Tillverkad i Danmark, Burk 330 ml, 4,5 %, Nr 36723, 27:90

Mycket fruktig smak med inslag av ananas, sockerkaka, aprikos och apelsinskal. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, till vegetariskt, eller till rätter fisk och ljust kött.

Länk

Varför finns den i din kasse?

Tänkte mig en dansk öl till smørrebrødet. En glutenfri för en gångs skull. Denna session IPA passar till vegetariskt, fisk och ljust kött så den här tror jag blir fin till det.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu