Helgkasse – Öl till picknick i det fria

by | maj 26, 2022 | 0 comments

Pilsner.nu tipsar om fyra favoriter som vi ska handla till helgen. Behöver du inspiration till dagens inköp? Här kan du läsa vad som finns i vår systemetpåse inför helgen. Det kan vara flaskor och burkar från det fasta, det tillfälliga eller beställningssortimentet. Här kommer våra rekommendationer till dig som har svårt att bestämma dig för vad du ska köpa. Varför inte testa något nytt eller testa en gammal favorit? Vi ger fyra tips på vad vi ska handla till helgen.

Delririum-Keg

Mauro:

Delirium Tremens

Tillverkad i Belgien, Engångsfat 5000 ml  8,5 %  Nr 54162, 599,90:-, Ordervara, längre leveranstid

Drycken finns i lager hos leverantör, inte hos Systembolaget. Den är inte provad av Systembolaget och därför visas ingen smakbeskrivning. Drycken kan finnas i butiker vid lokal efterfrågan.

Varför finns den i din kasse? 

Min nya picknickfavorit är Delirium Tremens på partykeg. Kanske lite för tungt att bära till picknicken men definitivt värt det. Perfekt att dela på och håller kylan länge. Håller sig mycket fräschare än flaskor och burkar. Min sommarfavorit!

Tipopils

Jonas H

Tipopils Birrificio Italiano

Tillverkad i Italien, Flaska 750 ml  5,2 %  Nr 12317  69:90

Nyanserad, maltig, något humlearomatisk smak med inslag av ljust bröd, tallkåda, citrus och örter. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, till rätter av fisk, till vegetariska rätter eller till en buffé.

Länk

Varför finns den i din kasse?

Gillar den här ölen, och det sägs att Italopils är det som gäller nu för att vara inne. Inte för att jag bryr mig så mycket i det. Jag är som jag är och var tjugonde år kommer trenderna ikapp och då gör man rätt ett tag 😉 En bra lättdrucken Italienare som har en bra maltkropp med en balanserad beska. Passar perfekt att dricka liggandes på en filt i en park.

IPA no 20

Jonas F

Collective Arts  IPA No 20

Tillverkad i Kanada, Burk 473 ml 6,5 % Nr 10369  39:90

Nyanserad, fruktig, humlearomatisk smak med inslag av ljust bröd, apelsin, passionsfrukt, ananas, örter, mango, kex och tallkåda. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av ljust kött eller till vegetariska rätter.

Länk

Varför finns den i din kasse?
Jag är lite svag för IPA i olika former och burkar är lättare att bära.
En favorit är Collective Arts Radio The Mothership men den är lite för stark för en picknick så då väljer jag istället IPA No 20.
Den tar igen den lite lägre styrkan med större volym på burken – men då räcker ju det goda längre också.
Staropramen

Ulrik

Staropramen

Tillverkad i Tjeckien Burk 500 ml  5 %  Nr 1679  17:90

Maltig smak med liten sötma, inslag av knäckebröd, honung, örter och apelsinskal. Serveras vid cirka 10°C till rätter av fisk eller ljust kött eller som sällskapsdryck.

Länk

Varför finns den i din kasse?
Jag tar med mig några burkar Staropramen. En gammal trotjänare som funkar bra till spontanpicknick med Hemköps-grillad kyckling och potatissallad i plastburk.
Trevlig beska och hög hinkabilitet.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri i Uppsala. Jag har tidigare suttit i Stallhagens styrelse ett antal år men numera dricker jag mest öl, åker som öldomare i Europa när det inte är Corona, och bloggar så mycket jag hinner.

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu