Helgkasse – lokal öl i april

by | apr 5, 2022 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA

Pilsner.nu tipsar om fyra favoriter som vi ska handla till helgen. Behöver du inspiration till dagens inköp? Här kan du läsa vad som finns i vår systemetpåse inför helgen. Det kan vara flaskor och burkar från det fasta, det tillfälliga eller beställningssortimentet. Här kommer våra rekommendationer till dig som har svårt att bestämma dig för vad du ska köpa. Varför inte testa något nytt eller testa en gammal favorit? Vi ger fyra tips på vad vi ska handla till helgen.

Uppsala
Ghenna

Mauro:

Den vita nunnan, Vreta kloster bryggeri

 

Tillverkad i Sverige, Östergötlands län, Linköpings kommun, Flaska 330 ml, 4,5 %, Nr 37476, 29:90

Kryddig smak med liten sötma, inslag av vetebröd, banan, kryddnejlika och citrus. Serveras vid 6-8°C som sällskapsdryck eller till rätter av ljust kött, gärna med kryddstark smaksättning.

Länk

Varför finns den i din kasse? 

Jag har länge längtat efter att Vreta Kloster Bryggeri ska brygga en witbier och nu äntligen så har den kommit. Det här ska bli spännande. En witbier är en kryddig belgisk veteöl som passar så otroligt bra till olika asiatiska rätter och härliga rätter under våren. Perfekt till fisk, kyckling och skaldjur. 

Zwarte Draak

Jonas H

El Pondo, Hefeweizen

 

Tillverkad i Sverige, Västra Götalands län, Göteborgs stad, Burk 330 ml, 5,5 %, Nr 37296, 23:90

Kryddig smak med inslag av vetebröd, kryddnejlika, aprikos och honung. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, till vegetariskt eller till rätter av fisk eller ljust kött, gärna med kryddstark smaksättning.

Länk

Varför finns den i din kasse?

Jag hoppas att hitta en ny sommarveteöl för mig i veckans kasse i form av El Pondo. Det är en stil som jag dricker året runt men med en större glimt i mina ögon under sommaren, speciellt när man grillar.

Snakehead IPA

Jonas F

Eskilstuna Ölkultur, XV

 

Tillverkad i Sverige, Södermanlands län, Eskilstuna kommun, Flaska 330 ml, 10 %, Nr 37450, 34:90

Fruktig smak med liten sötma, inslag av aprikosmarmelad, banankaka, apelsin, kryddor och ljus sirap. Serveras vid 10-12°C som sällskapsdryck, till rätter av lamm- och nötkött eller till kittostar.

Länk

Varför finns den i din kasse?

Jag har ju redan beställt min kasse och det blev en massa kul. Mest nyfiken är jag på Eskilstuna Ölkultur XV, deras tripel brukar vara riktiga höjdare.

Naja Hazy IPA

Ulrik

Örebro Brygghus, The Try Out’s Kveik IPA – Idaho Gem

 

Tillverkad i Sverige, Örebro län, Örebro kommun, Burk 440 ml, 6 %, Nr 37385, 44:90

Fruktig smak med inslag av ananas, honung, krusbär, timjan och grapefrukt. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, till rätter fisk eller ljust kött.

Länk

Varför finns den i din kasse?

Jag är nyfiken på Örebro Brygghus, The Try Out’s Kveik IPA – Idaho Gem. Mest för att den är från Örebro brygghus som gjort goda öl tidigare och för att man använt kveik-jäst som känns lite roligt för mig som gammal hembryggare.
Kveik är ett norskt ord som betyder jäst. På många norska gårdar där det bryggdes öl sparades kveik på jästkransar där jästen fick torka in. På det sättet kunde jästen återanvändas och lämnas vidare från generation till generation av bryggare på gården.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu