Heineken Wild Lager

by | jul 27, 2018 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA

Heiniken Wild Yeast

För två och ett halvt år sedan så skrev jag inlägg om att Heineken skulle lansera en ny öl som var gjord på vildjäst från Patagonien. Det inlägget finns här <länk> . Nu har jag fått tag på den i Frankrike under semestern dock heter den H71 inte H41 här i Frankrike.

Anledningen att den heter H41 i USA, England, Dubai, Irland och Nederländerna med H71 i Frankrike sägs vara att den franska versionen är ”lite ändrad i receptet” .  Ska försöka få reda på vad som skiljer dem.

Ölen är på 5,3 % och säljs på 3-pack här i Frankrike. Försökte bryta loss bara en men fick lite skäll av butikspersonalen när jag gjorde så. Det är nämligen bara EAN-kod på tre-packet inte på flaskorna.

Doft :  En mycket otrevlig doft av metall, söt majs och instängda malttoner.  Finns mycket drag av sur disktrasa i det också
Smak : Söt, maltig, lätt och god. drag av en Belgisk Blond Eller Fransk Bière Blonde. Detta kanske är anledningen att de har ett annat recept i Frankrike, vem vet.

Sammanfattning :  Den bästa Heineken jag druckit (näst bästa är 0,0 %) men den doftar/luktar illa. Synd annars skulle detta kunna varit en öl som kunde visa att de kan göra bra saker som lockar även de som inte vill dricka ’Metallisk öl med ingen smak’. Nu ska jag bara försöka få tag på H41 och jämföra.

Här är en länk till liveprovningen jag gjorde på Facebook av den med bar överkropp !

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu