Hårda bud i Mellerud

by | mar 10, 2012 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Spendrups har på den senaste tiden producerat en hel del nya produkter. En del under ‘Brutal Brewing’ andra direkt under Spendrups varumärke. De väcker då och då liv i gamla varumärken som köptes upp under den tiden på Spendrups och Pripps gick i fronten på att köpa upp bryggerier och lägga ner dem. Samma öde som Prippens sedan gick till mötes när de köptes av Carlsberg.

Richard Bengtsson väcker här liv i ett gammalt varumärke nämligen Melleruds Bryggeri. Herr Bengtsson har här i Melleruds Vårpilsner producerat en bra produkt liksom han och hans underhuggare gjorde med Mariestad Continental. Jag tycker det är mycket roligt att ett av ‘de stora’ bryggerierna i Sverige åter igen börjar göra bra produkter och inte bara volymöl.

Ölen är ljust gyllengul med ett kompakt vitt skum som ligger kvar ett bra tag. Doften har en lite lätt maltsötma som följs av en snygg brödighet och lätta drag av humle. Smaken är läskande och lätt med torra, klara drag av malt och en snygg lätt plåtaktig humlighet som ligger kvar ett bra tag i munnen. Man kan hitta lätta drag av citrus långt i bakgrunden av smaken också .

 

En skitsnygg och balanserad öl som inte är något för humle-freaks utan snarare för folk som vill ha en snygg, enkel och balanserad pilsner till maten eller för att läska sig med. Eftersom den är på 4,8 procent kan man ta en till i vårsolen ;-)

Ja just det ‘Hårda bud i Mellerud’…. så här försöker de förklara det på Melleruds Kommuns hemsida

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu