Guide till Oktoberfest

av | sep 15, 2017 | 0 Kommentarer

Fick för ett tag sedan ett mail från ShopAlike med en pressrelease angående Oktoberfest. Det är ju alltid intressant tänkte jag och när jag började läsa den visade det sig vara lite info om själva Oktoberfest och hur de tyckte man skulle hantera den. Kul tänkte jag och de sa att det var ok att dela den här på Pilsner.nu

Pressrelease :

Oktoberfest – Världens största internationella ölfestival

Med djupt inrotade traditioner och en stämning olikt någon annan är Oktoberfest en fest man sent kommer glömma. Det hela började som ett kungligt bröllop 1810, där hela München var inbjudna att delta i festligheterna. Den allmänna festen hölls på ängen framför stadsportarna. De kallade festen för “Weisen”, som helt enkelt betyder “äng”. Festen hölls även åren därpå, och i höst firas den 184:e upplagan.

Höstens Oktoberfest sker mellan den 16 September och tredje Oktober och traditionellt går Münchenborna dit 3 gånger under veckorna.

För att fira traditionerna och upplysa om denna folkkära fest har ShopAlike skapat en guide för hur man bäst orienterar sig bland alla sånger, kläder och ölsorter.

Så….

Vad hittar man på under Oktoberfest?

Oktoberfest är ju som alla vet, en ölfestival. Om man är en ölfantast kommer man enkelt känna sig hemma. Men trots detta fokus är hela familjen välkommen. Fjorton större tält och flertalet mindre är uppställda på ängen, och alla har sin egen nisch. Om man besöker med barn är Augustiner festhalle att rekommendera, det anses vara det vänligaste tältet med en mysig stämning för hela familjen. Är vin mer din grej så finns Weinzelt, där hittar du ett brett utbud av viner, bubbel och champagne.

Är armbågsskytte ditt kall så ska du definitivt inte missa den årliga armborstturneringen, den hålls i Armbrustschützenzelt och är en av höjdpunkterna på Oktoberfest.

Man får även inte missa att testa många av de traditionella rätter och munsbitar som serveras på festen. Pretzel, fläsklägg, bayersk korv och grillad fisk ackompanjeras alla bra med en öl i hand och med ett brett utbud av mat kommer du troligen fastna för något.

Oktoberfest på nära håll

Är en tysklandsresa inte möjlig i höst firas Oktoberfest även på många andra håll. Flertalet städer som Stockholm, Göteborg och Malmö firar festligheterna med sång, livemusik och öl som eftersträvar festen i München. Oavsett var du befinner dig kan du räkna med att hitta Oktoberfeststämning, eller varför inte bjuda in till en egen oktoberfest hemma? Ölprovning, egenlagad fläsklägg och tysk folkmusik ljudande ur högtalarna.

 

ShopAlike

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu