Grillmarinad med öl i ?

av | maj 8, 2011 | 2 Kommentarer

Jag höll i en ölprovning på en pub i Uppsala igår och fick massor av frågor från deltagarna. En av frågorna var om man kunde laga mat med öl och om det gick att göra marinad till kött mm med öl. Självklart !

Jag brukar själv göra en ofta då jag har en stout (välj själva), soya, apelsinjuice, sweetchili och pepparmix från kvarnen (röd, grön, svart, vit och krydd-peppar).Om man vill kan man ta vitlök i också.

Denna är grym (tycker jag) att köra till fisk som suger åt sig mycket. Om man kör kött i den blir det bra men det bli mer av glace-faktorn då faktiskt.

 • 1/2 flaska porter/stout tex Brooklyn Black Chocolate Stout (andra halvan i kocken)
 • 1/2 dl kinesisk soya
 • 1/2 dl apelsinjuice
 • 1-2 matskedar Sweet Chili
 • peppar efter smak
 • ev 1-2 klyftor vitlök

 

Lycka till !

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

2 Kommentarer

 1. Kristjan Aunver

  Kan bara hålla med! Ville fixa litet snabbmat ikväll så jag fräste strimlad amerikansk ryggbiff från ICA-Heidenstamstorg (billig lyx!)med charlottenlök, i smör. hade i ett halvt huvud färsk vitkål från Torgkassen och lätt allt puttra några minuter i en skvätt SVART från Slottskällans (resten av goda SVART hamnade såklart i glaset :-)!). Kryddade bara med salt, svart-&vitpeppar & litet soja. Enkelt och jättegott! Vill man fylla på så är litet tärnad potatis OK. Ett bra bröd gör rätten komplett Att använda öl i matlagning, särskilt mörkare typer, ger mkt smakrika resultat!

  Svara
 2. Peter Lind

  Att koka musslor i öl är ett trevligt sätt att använda öl i matlagning. Man använder ett öl med liten beska. T.ex. en Weissbier ( eller Belgisk Wit – de är ju hejare på musslor ) På tal om belgare så har jag hört om att det skall bli riktigt bra att koka musslor i Geuze.

  Fräs upp finhackad lök, vitlök och persilja och så i med öl och musslor.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu