Grebbestad Lunator – 2009

av | dec 21, 2009 | 0 Kommentarer

Lunator är en öl som bryggs en gång om året under årets första fullmåne. Robert Bush, på Grebbestads Bryggeri, som är skaparen av denna öl har i år lyckats mycket bra tycker jag. Jag vet inte om det beror på om Robert trivts extra bra under fullmånens sken eller något annat. Jag har försökt dricka denna dubbel-bock varje år om det är möjligt eftersom jag tycker att den varit trevlig under alla år, men i år är den extra bra.

Färgen på den är en vackert mörk bärnstensfärg och när man häller upp den kröns den av ett småbubbligt kompakt långt snyggt skum. Dofterna som uppfyller mig är underbart trevliga dofter av plommon, maltsötma och humle. Doftar dock lite mindre än vad jag förväntade mig. Smaken är komplex och balanserad med drag av alkohol, knäck, bröd och karamell. Den har en fet och lång smak som ligger kvar länge på ett trevligt sätt.

Njut den i en konjakskupa eller till kraftigare mat.

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu