fbpx

Gotlands Bryggeri flyttar ut sin verksamhet

av | jun 16, 2020 | 0 Kommentarer

Jag fick ett mail igår från Mikael Mossvall på Visby bryggeri med en pressrelease :

———————————————————————————————————————————————————————-

Gotlands Bryggeri flyttar ut till de lokala krogarna

Det blir en annorlunda sommar i år. Gotlands Bryggeri planerade att välkomna över 4.000 gäster för rundvandring och ölprovning i sommar. Nu flyttar man istället ölprovningarna från den egna puben till sex krogar som finns i direkt anslutning till bryggeriet. Tillsammans genomför man ölprovningar fyllda med historia, bryggprocess och kunskap om olika ölstilar.

Vendela Jansson är ansvarig för besöksverksamheten som får en ny spännande form i sommar.
– Vår utgångspunkt har varit att hitta ett innehåll som är anpassat till Folkhälsomyndighetens restriktioner och samtidigt vara mer närvarande för våra krögare och hjälpa dem leverera mat och dryckesupplevelser till sina gäster.
Bryggerivisningarna startar hos oss på gården vid St Hansgatan 47 där vi illustrerar och berättar om ölprocessen, för att sedan gå över till en av de deltagande krogarna för själva ölprovningen, säger Vendela Jansson, Gotlands Bryggeri.
– Vi står för personal under visning och provning och gästerna betalar på plats till krogen. 6 krogar; Matsalen, Bakfickan, Brygghuset, Bageriet, Bolaget & G:a Masters deltar. Det planeras för sex provningar per vecka under nio veckor med start den 15 juli, säger Vendela Jansson.

Mvh
Gotlands Bryggeri Mikael Mossvall vd & Vendela Jansson ansv. besöksverksamhet

 

 

OM oss

 

Grundare & Skribent

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri och har suttit i Stallhagens Styrelse.
Numera dricker han mest öl, åker som domare internationellt, håller ölprovningar och bloggar så mycket han hinner.

 

Jonas H Andersson

 

 

Skribent

Har vandrat den långa vägen från normalt ölintresse via hembryggning till den mycket intresserade ölentusiast han är idag. Tack och lov kommer det mer nya öl än han orkar prova, så intresset lär bestå..

 

Jonas Flygare

 

Skribent

Vad är öl för mig? Öl för mig handlar mycket om att njuta för stunden. Jag har alltid varit intresserad av öl och det ökade när jag fick jobba som Barmästare på Norrlands nation.

 

Mauro Marino Jonsäll

Skrivet av Jonas H

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri och har suttit i Stallhagens Styrelse. Numera dricker han mest öl, håller ölprovningar, dömer i öltävlingar i Europa och bloggar så mycket han hinner.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande Inlägg

[instashow id="4"]
Pilsner.nu