fbpx

Gotlands Bryggeri flyttar ut sin verksamhet

av | jun 16, 2020 | Smått och Gott | 0 Kommentarer

Gotlands Bryggeri flyttar ut sin verksamhet

av | jun 16, 2020 | Smått och Gott

Jag fick ett mail igår från Mikael Mossvall på Visby bryggeri med en pressrelease :

———————————————————————————————————————————————————————-

Gotlands Bryggeri flyttar ut till de lokala krogarna

Det blir en annorlunda sommar i år. Gotlands Bryggeri planerade att välkomna över 4.000 gäster för rundvandring och ölprovning i sommar. Nu flyttar man istället ölprovningarna från den egna puben till sex krogar som finns i direkt anslutning till bryggeriet. Tillsammans genomför man ölprovningar fyllda med historia, bryggprocess och kunskap om olika ölstilar.

Vendela Jansson är ansvarig för besöksverksamheten som får en ny spännande form i sommar.
– Vår utgångspunkt har varit att hitta ett innehåll som är anpassat till Folkhälsomyndighetens restriktioner och samtidigt vara mer närvarande för våra krögare och hjälpa dem leverera mat och dryckesupplevelser till sina gäster.
Bryggerivisningarna startar hos oss på gården vid St Hansgatan 47 där vi illustrerar och berättar om ölprocessen, för att sedan gå över till en av de deltagande krogarna för själva ölprovningen, säger Vendela Jansson, Gotlands Bryggeri.
– Vi står för personal under visning och provning och gästerna betalar på plats till krogen. 6 krogar; Matsalen, Bakfickan, Brygghuset, Bageriet, Bolaget & G:a Masters deltar. Det planeras för sex provningar per vecka under nio veckor med start den 15 juli, säger Vendela Jansson.

Mvh
Gotlands Bryggeri Mikael Mossvall vd & Vendela Jansson ansv. besöksverksamhet

 

 

Liknande inlägg

Pilsner.nu