Goose Island Honker’s Ale

av | nov 22, 2012 | 0 Kommentarer

St Eriks Ljus Lager

 

 

Goose Island är ett mikrobryggeri som startades 1988 som en bryggeripub i Chicago, USA. 1995 öppnade de ytterligare ett bryggeri med tapplina och 1999 en till bryggeripub. Allt startade som ett svar på alla stora bryggerier som dominerade marknaden. 2011 sålde de merparten av sitt bryggeri till Anheuser-Busch, det bryggeri som gör Budweiser och är ett bryggeri på topp fem-listan över största bryggeriet i världen, och har en marknadsandel på runt 50 procent på hemmamarknaden i USA. Honker’s Ale är deras version/hyllning till den Engelska ölkulturen och är en Brittisk ale på 4,3 procent.

Gyllenorange lätt disig med ett beigefärgat fint men kort skum som lämnar fina gardiner efter sig på på glasväggen. Doften är typiskt brittisk. Lite instängd, lite unken, en hel del drag av jordkällare. Lätta knäcktoner och en blandning av valnötter och tobak. Dock inga som helst citrustoner förvånande nog. Smaken domineras av en lätt citruston med massor av jord och tobak. Den här känns gammal och trött !

Nä det här var inte kul. Bäst Före 20130411 men den har blivit rejält trött av någon anledning. Kanske dåligt hanterad under sommaren eller liknande.

 

 

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu