Fuller’s Vintage Ale – 25års jubileum

by | nov 26, 2021 | 0 comments

Jämtlands-IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Äntligen dags för Fuller’s Vintage Ale

En självklar nyhet inför julen är Fuller´s Vintage Ale. För att säga sanningen så är jag en person som bunkrar gärna ett gäng. Dessutom så är det en del av min julritual att öppna en flaska på julafton. Vad är mer lämpligt att servera med en fin ostbricka än Vintage Ale? Helt ärligt så är detta en av årets höjdpunkter för mig och passar otroligt bra att ge bort som gåva till vänner och bekanta. 

I 25 år har bryggmästare på Fuller’s skapat den magiska produkten Fuller’s Vintage Ale. Årets resultat blev en maltig och nyanserad ale med viss sötma och inslag av fruktkaka, ljus sirap, torkade aprikoser, pomerans, nougat och choklad. Lansering sker 26 november.

Hemligheten bakom

Fuller’s Vintage Ale 2021 kombineras Pale Ale- och Caragold-malt med DRC® (Double Roasted Crystal), för att ge en sötma av toffee och russin. Dessutom så har bryggeriet inför årets lansering valt ut yngre brittiska humlesorter i form av Endeavour som ger plommontoner, medan Olicana® och den ännu icke namngivna experimentella humlen CF182 lägger till tropiska- och apelsintoner. Allt kompletterat som vanligt av den saftiga marmeladkaraktären hos den berömda Fuller’s jästen. 

Lagring

Fuller’s Vintage Ale skapas för att kunna drickas från första lanseringsdag men eftersom jästen inkluderas i flaskan kommer ölen att fortsätta att utvecklas långt efter bäst-före datumet, som är på 10 år. Dessutom ger den fortsatta lagringen ölen en mer komplex karaktär och en smakprofil som förändras över tid.

Veckans tillfälliga släpp

Servera vid 10-12 grader till rätter av lamm- eller nötkött, till ostbrickan eller som sällskapsdryck. Ölen finns tillgänglig i Systembolagets tillfälliga sortiment från 26 november på nr 11136 och priset är 74,90 kr.

Fuller’s Vintage Ale, 2021

 

Stil: Ale, Strong ale
Tillverkad i Storbritannien
Maltig, nyanserad smak med sötma, inslag av fruktkaka, ljus sirap, torkade aprikoser, pomerans, nougat och choklad.
Produktnummer: Nr 11136
Flaska 500 ml
Alkoholhalt 8,5 %
74:90

Länk till Systembolaget

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu