Früli – Jordgubbsöl

by | mar 25, 2010 | 3 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Ja vad säger man. En veteöl från Belgien från bryggeriet Brasserie Huyghe som bland annat även gör Delirium Tremens , Mongozo Quinua och Sexy Girl Pils. Früli innehåller korn och vetemalt samt jordgubbsjuice och sötningsmedel. Alltså det här är otroligt lättdrucket. Smakar saft. Inte i närheten av en normal smaksatt Belgisk öl. Men öl…… nja vete fasiken faktiskt.

 

Ölen är mörkt rödrosa med ett kompakt rosa skum på toppen. Doften är mycket aggressiv av syntetiska jordgubbar, samma doft som det är på hemglass jordgubbsglassisar. Man rycker faktiskt undan huvudet med ett lätt skrik, mest dock av förvåning. Smakmässigt är den helt annorlunda. Det är jordgubbssaft helt enkelt. En mycket snäll veteöl med jordgubbssaft i. Vad säger man ? Till skillnad från Hogaarden Rosée, är den här drickbar. Verkar som om systembolaget har slagit an ett tema med en lättdrucken smaksatt veteöl till sommaren. Men öl…… nja vete fasiken faktiskt.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

3 Comments

  1. Johan Anglemark

    När jag stod vid systemhyllan och såg sötmacirkeln på hylletiketten så ställde jag tillbaka flaskan igen. Det gläder mig att jag inte tog fel.

    Reply
  2. Kristjan Aunver

    …Hm, jag tycker faktiskt att det är en ganska god DRYCK…men så minns jag oxå med nostalgi tiden på Barowiak då vi mixade vår egen variant av Berliner wiesse: lättöl & Festis Svartvinbär….dom mittemot hade de real thing (dom var först i Uppsala).

    Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu