Früli – Jordgubbsöl

av | mar 25, 2010 | 3 Kommentarer

Herman Hedning

Ja vad säger man. En veteöl från Belgien från bryggeriet Brasserie Huyghe som bland annat även gör Delirium Tremens , Mongozo Quinua och Sexy Girl Pils. Früli innehåller korn och vetemalt samt jordgubbsjuice och sötningsmedel. Alltså det här är otroligt lättdrucket. Smakar saft. Inte i närheten av en normal smaksatt Belgisk öl. Men öl…… nja vete fasiken faktiskt.

 

Ölen är mörkt rödrosa med ett kompakt rosa skum på toppen. Doften är mycket aggressiv av syntetiska jordgubbar, samma doft som det är på hemglass jordgubbsglassisar. Man rycker faktiskt undan huvudet med ett lätt skrik, mest dock av förvåning. Smakmässigt är den helt annorlunda. Det är jordgubbssaft helt enkelt. En mycket snäll veteöl med jordgubbssaft i. Vad säger man ? Till skillnad från Hogaarden Rosée, är den här drickbar. Verkar som om systembolaget har slagit an ett tema med en lättdrucken smaksatt veteöl till sommaren. Men öl…… nja vete fasiken faktiskt.

ANNONS

OM oss

 

Grundare & Skribent

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri och har suttit i Stallhagens Styrelse.
Numera dricker han mest öl, åker som domare internationellt, håller ölprovningar och bloggar så mycket han hinner.

Jonas H Andersson

 

 

Skribent

Har vandrat den långa vägen från normalt ölintresse via hembryggning till den mycket intresserade ölentusiast han är idag. Tack och lov kommer det mer nya öl än han orkar prova, så intresset lär bestå..

Jonas Flygare

 

Skribent

Vad är öl för mig? Öl för mig handlar mycket om att njuta för stunden. Jag har alltid varit intresserad av öl och det ökade när jag fick jobba som Barmästare på Norrlands nation.

Mauro Marino Jonsäll

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

3 Kommentarer

  1. Johan Anglemark

    När jag stod vid systemhyllan och såg sötmacirkeln på hylletiketten så ställde jag tillbaka flaskan igen. Det gläder mig att jag inte tog fel.

    Svara
  2. Kristjan Aunver

    …Hm, jag tycker faktiskt att det är en ganska god DRYCK…men så minns jag oxå med nostalgi tiden på Barowiak då vi mixade vår egen variant av Berliner wiesse: lättöl & Festis Svartvinbär….dom mittemot hade de real thing (dom var först i Uppsala).

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu