Freyja – Ölvisholt Brygghús

av | feb 13, 2010 | 0 Kommentarer

Fick idag en flaska Freyja från en god vän som varit på Island och jobbat en vecka (Tack Janne). Detta är som jag förstår det den senaste i raden av öl från Ölvisholt Brygghús. Freyja ska enligt deras hemsida vara en Wit i Belgisk stil på 4,5 procent.

Skummet är vitt, småbubbligt och mycket kompakt som ger ett mycket trevligt mousse i munnen när man dricker den. Färgen på ölen är ljusgul och lite disig, trots att det skall vara en filtrerad veteöl. Doften är stor och  mycket trevlig med drag av koriander och vetemalt, men framför allt massor av apelsin. Smakmässigt är det lite koriander, apelsin, vetemalt och en metallisk slutkläm av humle. Den kunde nog varit lite sötare tycker jag för att hålla ihop bättre, men det är trots det en bra och rolig öl.

Faktiskt den första veteölen med apelsinsmak jag provat, och det var mycket positivt. Ytterligare en bra produkt från Ölvisholt Brygghús. Sägs att det är påsköl på väg oxå under nästa vecka, återkommer om den.  Enligt bryggeriet ska Freyja komma till Sverige med nästa leverans till Wicked Wine, får ser när det blir.

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu