Franska semestertankar.

by | jul 29, 2012 | 1 comment

Jamtlands Ananas IPA

 

De av er som läser detta och följer mig på Facebook också vet ju att jag är på semester i Nice. Det har inneburit att inläggen här har varit sparsamma, men jag har försökt hålla igång Facebook lite i alla fall. Har druckit en del öl här i Frankrike både i år och förra året på semestern. Det som slår mig är att nästan all öl som säljs i vanliga affärer ligger mellan 6 och 8 procent. Det är inga specialöl som vi ser det utan relativt vanliga produkter som ljus och mörk lager, mellanmörk ale och liknande. Förstår inte riktigt det. Jag menar här nere är klimatet varmt och man vill ha öl för att läska sig med. Varför då göra den så alkoholstark ? Hoegarden och någon körsbärsöl är de enda av ett 50 tal olika produkter jag hittat som ligger runt 5 procent. Ja självklart även Heineken och Carlsberg men de räknas inte.

Funderar på om det har med den gamla Franska ölstilen Biere du Garde att göra, där ölen ofta ligger runt 7 procent.

Jag slänger ut frågan till er alla som läser detta, vet ni eller har ni någon idé på vad det beror på ?

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

1 Comment

  1. Etienne

    Jag skulle inte säga att Nice ger en bra bild av Frankrike när det gäller öl: först ligger Nice långt söderut (dvs långt ifrån där ölet ursprunliga område) och sen är Nice en storstad med mycket inflytande från turister.
    När jag besökte mina föräldrar i Lorraine samplade jag ett flertal lokal producerade öl och dem flesta, om inte alla, var under 6%.
    Om du semestrar med bil stana gärna i Lyon på väg hem, dem har tydligen en del mikrobryggerier. Sen är Lorraine eller Alsace regioner med starka öltraditioner men också små bryggerier.

    Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu