Folköl som julöl ?

av | nov 12, 2012 | 0 Kommentarer

Många av mina vänner har ’på gamla dar’ börjat dricka folköl till maten för att kunna ta ’en nubbe extra’ som de säger. Många av dem är på mig och vill ha tips på bra öl som håller 3,5 procent som då faller under deras kriterier på  matöl till julen. Jag har för att kunna freda mig mot dem och andra redan provat en 3,5 nämligen Frosty Bulldog från Gotalands Bryggeri (Spendrups).  Den är enligt uppgift gjord på fyra sorters malt och humlesorterna Bramling Cross, Cascade och Galaxy.

Färgen är mörkt gyllenröd med ett berigefärgat skum. Doften är stor av söta feta knäckiga malttoner med klara inslag av citrus. Riktigt trevlig. Smaken är till en början söt men tas sedan över av en massiv humlebeska som drar åt nyslaget gräs. Den är välhumlad för att vara en folköl ska man säga.  Avslutas med en liten maltighet och sedan ligger en beska kvar länge långt fram i munnen.

För att vara en folköl är den trevlig om man gillar jumle. Jag skulle nog sett den lite sötare i smaken för att bära upp humlebeskan. Sedan är frågan om den är för beska för gemene man som ska ha en julöl ? Kul att de tar ut svängarna i alla fall och den är väl värd att prova.

Jag kan inte hjälpa det men jag tycker etiketten ser ut som en sur påve med mitra på sig……..

 

 

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu