Flying Dog – In Heat

by | jun 15, 2010 | 0 comments

Jag fortsätter med Flying Dog produkter. Fler kommer oxå eftersom jag även fick tag på deras Barley Wine Canis Horn på Alko, men mer om det senare. Bartendern på Park i Mariehamn, reagerade när jag tog en annan sorts Flying Dog och speciellt denna som han undrade var det var. Han var lite obevandrad i begreppet Hefe Weizen Ale som det står på flaskan. Han undrade vad det var för skillnad mot en vanlig veteöl. För de som undrar så är så gott som all veteöl överjäst. Det finns undantag som bekräftar regeln men det struntar vi i. Detta är en ofiltrerad (hefe) veteöl från USA. De har även humlat den mer än en traditionell veteöl, vilket är vanligt att man gör i landet västerut. Vad tyckte jag då ??

När man hällde upp den så hade den för att vara en veteöl ett extremt kort skum. Jag kan inte garantera glasets kvalitet men de brukar sköta glasen på ett bra sätt på Park. När man snurrade glaset fanns det dock bra med kolsyra i ölen, men den bröts inte ut till skum. Färgen är vackert grumlig. Doften är kort och liten det antydan till jäst, lite humle, lite lite koriander och en svag antydan till banan. Smakmässigt är den dessvärre inte större än doften var. Den  har drag av jäst, lite vetesötma, lite banan och avslutas med en metallisk beska. Extremt lättdrucken dels på grund av den bara är 4,7 procent och dels för att den inte smakar något.

Nä, tror att jänkarna ska ägna sig åt att göra annat än veteöl. Tycker att de flesta är stora besvikelser, så även denna. Lägg pengarna på något annat !

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu