Festfat! Perfekt för sommarfesten

by | jun 5, 2024 | 0 comments

Dags för sommarens fester?

Sommarfesten är runt hörnet och det finns inget bättre sätt att fira än med en god öl. Men vad är den mest bekväma lösningen för att servera öl på en fest? Svaret är festfat! Eller partykegs som vissa kallar det. Jag har provat mig igenom alla produkter som finns på Systembolaget och ger mina omdömen. 

Vad är festfat eller partykegs?

Festfat är små fat som är lätta att hantera och enkla att använda för att servera öl på din fest. Festfat är ett utmärkt val för att servera öl på en sommarfest eftersom de är lätta att hantera och håller kylan otroligt bra. Du behöver inget annat än fatet. Allt finns i själva fatet och det är bara att öppna och servera. Finns enkla och tydliga instruktioner på fatet. 

Systembolagets bästa festfat

Mina favoriter: 

Stigbergets, West Coast festfat (för IPA-älskaren)

Tillverkad i Sverige, Västra Götalands län, Göteborgs stad, Engångsfat, 5000 ml, 6,5 % vol. Nr 52126, 499:-, Ordervara, längre leveranstid

Humlearomatisk, fruktig smak med tydlig beska, inslag av ananas, passionsfrukt, honung, apelsin, mango och tallbarr. Serveras vid 10-12°C som sällskapsdryck eller till smakrika rätter av fläsk, lamm eller nötkött, gärna grillat.

Omdöme: Fantastisk öl på burk, minst lika bra på fat. En härlig humlig öl. Passar till trevliga grillkvällar. 

Till systembolaget

Delirium Tremens (för den kaxiga/nyfikna)

Tillverkad i Belgien, Engångsfat, 5000 ml, 8,5 % vol. Nr 54162, 599:90

Med en kryddig arom och en smak som kännetecknas av dess rundhet, har den ljusblonda ölen en fin och regelbunden pärla och säkerställer ett fint, stabilt skumlager. Ytan är stark, lång och torr bitter.

Omdöme: Väldigt bra. Du får verkligen till fatkänslan. Fantastiskt mjukt och fint skum. Otroligt god och slinker ner farligt snabbt. En sommarfavorit hos mig. 

Till systembolaget

Früh Kölsch, Party Keg (för alla)

Tillverkad i Tyskland, Engångsfat, 5000 ml, 4,8 % vol. Nr 51304, 299:-, Ordervara, längre leveranstid

Omdöme: Fantastisk öl. Bra på partykeg. Lättdrucken och härlig. Alla älskar den. 

Till systembolaget

Cuvee des Trolls, Brasserie Dubuisson (för alla)

Tillverkad i Belgien, Engångsfat, 5000 ml, 7 % vol. Nr 88754, 499:-

Cuvée des Trolls Triple är en blond öl som avslöjar aromer av apelsinskal med en hint av honung på näsan. Dess smak är välbalanserad, med en något bitter finish.

Omdöme: En exemplarisk belgisk ljus ale. Lättsam, ren och med låg beska som gör den populär hos både lagerdrickare men också folk som vill ha lite mer smakrik öl. Perfekt med pizza och lättare grillrätter så som fläsk, fisk och kyckling. Klarar av lite hetta. Perfekt till midsommargrillningen

Till systembolaget

Bitburger Premium, Keg (för lagerdrickaren)

Tillverkad i Tyskland, Engångsfat, 5000 ml, 4,8 % vol. Nr 51894, 255:-, Ordervara, längre leveranstid

Maltig smak med inslag av honung, ljust bröd, färska örter och citrus. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av fisk eller ljust kött.

Omdöme: En fin tysk pilsner. Härlig på partykeg och lättdrucken. En bra pilsner till grillat och sill. 

Till systembolaget

Fördelar med festfat/partykegs

Enkla att använda

Partykegs är lätta att hantera och enkla att använda. De är enkla att installera och kräver inga speciella verktyg eller kunskaper för att använda.

Lång hållbarhet

Partykegs har en lång hållbarhet och kan hålla ölet fräscht i flera veckor. Detta gör dem till ett perfekt val för en sommarfest eller någon annan tillställning där du vill ha färsk öl tillgänglig under en längre tid. Däremot så brukar jag rekommendera att man dricker det på 1-2 dagar. Bäst kolsyrenivå är första dagen och sen minskar det relativt snabbt. 

Så fungerar partykegs

Låt oss nu titta närmare på hur partykegs fungerar och hur du kan använda dem på din sommarfest.

Storlek och kapacitet

Partykegs finns i olika storlekar och kapaciteter, vilket gör dem lämpliga för alla typer av evenemang. De flesta partykegs har en kapacitet på 5 liter.

Installation och hantering

Partykegs är enkla att installera och hantera. De är utrustade med en lättanvänd kran som gör det enkelt att tappa upp öl.

Serveringstips

För att få ut det mesta av dina partykegs, se till att kyla dem ordentligt innan du serverar öl. 

Avslutning

Sammanfattningsvis är partykegs det perfekta valet för att servera öl på din sommarfest. De är lätta att hantera, miljövänliga, hållbara och ekonomiska. Du kan köpa eller hyra dem från många olika platser och de finns i olika storlekar och kapaciteter. Så skål för sommarfesten och använd partykegs för att servera öl smidigt och miljövänligt!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu