Gata i Prag

Fem pubar att besöka i Prag

by | okt 27, 2021 | 8 comments

Ett  återpublicerat inlägg med nya länkar och uppdaterat.

— Hej, jag måste fråga, vad dricker Ni egentligen ?

Vi sitter tre personer i nedre källaren på Zlý časy i Prag och delar på en flaska Voodoo Doughnut från Rouge Brewery i USA. Flaskan är på 75 centiliter och rosa till färgen, så frågan han ställde var faktiskt relevant. Det blev ett givande samtal om vad man som Pragbo dricker i ölväg nuförtiden istället för en Pilsner Urquell, och det är ett av de möten man kan göra på en pub i Tjeckien. Det är sällan långt till att någon börjar prata med dig och undrar om vad du kommer ifrån och hur du hittat till just till deras favoritställe. Förvirringen blev dock stor för honom när det visade sig att vi var en Svensk, en Finländare och en Belgare. Han undrade hur vi funnit varandra, och vi berättade att det var kärleken till öl som fört oss samman.

När du åker till Tjeckien är det några ställen som jag tycker du ska försöka besöka för att uppleva en annorlunda ölupplevelse, antingen för att det är ett bra ställe eller för att de har ett bra ölutbud. Detta är några favoriter hos mig och jag tror säkert att du kan hitta många andra när du kommer dit.

 

 

 

Prague Beer Museum

Det finns fyra ställen i Prag som heter Prague Beer Museum . De har runt 30 olika sorter på fat, där merparten kommer från olika mikrobryggerier i Tjeckien. Det serveras samplers så man kan ta in provsmakning av de olika sorterna där de flesta ölen är underjästa.

PRAGUE BEER MUSEUM Dlouhá 21
PRAGUE BEER MUSEUM Náměstí Míru
PRAGUE BEER MUSEUM Smetanovo Nabrezi
PRAGUE BEER MUSEUM Male Namesti 

 

U Tří Růží

Bryggeripuben U Tří růží är ett ställe som öppnade så sent som 2012 och har sedan dess bryggt öl i olika stilar. De har vanligtvis sex olika sorter påkopplade, och det spänner från veteöl till Belgisk Trippel. Mysigt och bra ställe som alltid ger valuta för pengarna. Kan vara lite mycket folk i bland på nedervåningen men det finns fler våningar uppåt att gå till.

Maten är bra och traditionell de gånger jag varit där

Husova 10/232
110 00 Praha 1

www.u3r.cz

Zlý časy

Det här är ett ställe man inte får missa och det har något för alla. När man kommer in är det på entréplan en traditionell Tjeckisk pub. Gå längst bak i den och tag trappan ned åt. En våning ner ligger det en pub med lokal öl på fat och en mindre beer-garden. Ytterligare en våning ner ligger en pub där man runt hörnet hittar ett antal kylare med importerade godsaker till ett bra pris.

 

Čestmírova 5
Praha 4

www.zlycasy.eu

ZLÝ ČASY
ZLÝ ČASY

Klášterní pivovar Strahov

Bryggeriet Strahov ligger precis bakom slottet i Prag och är beläget i lokaler som tillhör Kloster Strahov. Man började brygga öl i dessa lokaler redan 1628 och de har en mycket trevlig uteservering att sitta på när det är bra väder. Mycket vackert belägen också och perfekt när man besökt slottet

Strahovské nádvoří 301
118 00 Prague 1

www.klasterni-pivovar.cz

Strahov
Strahov

Pivovarský Dům

Pivovarský Dům är ett bryggeri med tillhörande restaurang som öppnades 1998 och här kan man säga att experimentlustan är stor. Här hittar man oftast olika fruktöl som de gjort med veteölsbas eller lagerbas. Här har jag nog ätit den godaste kaninen någonsin i Prag också.

Ječná/Lípová 15
Praha 2
120 44

www.pivovarskydum.com

Pivovarský Dům Prague
Pivovarský Dům Prague

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri i Uppsala. Jag har tidigare suttit i Stallhagens styrelse ett antal år men numera dricker jag mest öl, åker som öldomare i Europa när det inte är Corona, och bloggar så mycket jag hinner.

Kommentarer

8 Comments

 1. Rick

  Så inga av de klassiska haken är med på listan? U Zlateho Tygra. U Dvou Kocek? 🙂

  Reply
  • Jonas H

   Nope som du ser. Jag skrev också att detta är mina favoriter inte vilka som är klassiska, bästa, mest besökta etc etc eftersom vi alla tycker olika
   Gyllene tigern är ett av de mest otrevliga ställen jag varit på i hela mitt liv faktiskt. De vägrade att servera oss för att vi var utlänningar !!!! Jupp jag hade folk som snackade tjeckiska med mig och det var vad de sa.

   /Jonas H

   Reply
   • rick

    Jösses!
    Jag kan förstå om Gyllene Tigern. Dock älskar jag stället.

    Reply
    • Jonas H Andersson

     Jag vet att så många gillar det och jag önskar jag också kunde göra det…… dock var det så klara rasistiska inslag/kommentarer när vi var där.
     Vi kom in och skulle köpa öl. Då får vi reda på att :”Det är slut på all öl” Samtidigt står de och tappar upp öl ur kranarna, och då undrar vi hur de kan tappa upp öl när den är slut.
     Då svarar de att ”All öl är slut för dig och sådana som du. Åk hem” Och om du undrar så hade jag druckit en öl innan besöket och klockan var runt 20.00 på kvällen.
     Trist men sant

     Reply
 2. Anders

  Bra lista! Har inte testat Zly Casy så det blir till att trava dit i Maj.
  Beergeek är också ett bra ställe som du kanske skulle tycka om. Har en Pub och en bottleshop.
  http://beergeek.cz/en/

  Reply
 3. Rune Bäckman

  Zlý časy
  På detta ställe drack jag några av de godaste ölen jag någonsin smakat. Ett måste att besöka när man är i Prag och man gillar öl. Någon ”beergarten” upptäckte jag dock aldrig?? Och någon ytterligare trappa ned ? upptäckte jag heller aldrig. Är du rätt ute?
  Det kan kanske finnas skäl att åka dit igen.

  Reply
  • Jonas H

   He he jodå det finns. Har till och med foto på det 😉

   Reply
 4. Fred

  Lya Beer Café i Vinohrady är en skön craft beer bar som är svenskägt

  Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu