Fem pubar att besöka i Prag

av | Apr 4, 2017 | Resor & Mässor, Tjeckien | 7 Kommentarer

Fem pubar att besöka i Prag

av | Apr 4, 2017 | Resor & Mässor, Tjeckien

— Hej, jag måste fråga, vad dricker Ni egentligen ?

Vi sitter tre personer i nedre källaren på Zlý časy i Prag och delar på en flaska Voodoo Doughnut från Rouge Brewery i USA. Flaskan är på 75 centiliter och rosa till färgen, så frågan han ställde var faktiskt relevant. Det blev ett givande samtal om vad man som Pragbo dricker i ölväg nuförtiden istället för en Pilsner Urquell, och det är ett av de möten man kan göra på en pub i Tjeckien. Det är sällan långt till att någon börjar prata med dig och undrar om vad du kommer ifrån och hur du hittat till just till deras favoritställe. Förvirringen blev dock stor för honom när det visade sig att vi var en Svensk, en Finländare och en Belgare. Han undrade hur vi funnit varandra, och vi berättade att det var kärleken till öl som fört oss samman.

När du åker till Tjeckien är det några ställen som jag tycker du ska försöka besöka för att uppleva en annorlunda ölupplevelse, antingen för att det är ett bra ställe eller för att de har ett bra ölutbud. Detta är favoriter hos mig och jag tror säkert att du kan hitta andra när du kommer dit.

 

 

 

Prague Beer Museum

Det finns två ställen i Prag som heter Prague Beer Museum (och ett tredje på gång) där skillnaden ligger i att det i Prag 2 även serverar mat, och är nyare än det ursprungliga i Prag 1. De har runt 30 olika sorter på fat, där merparten kommer från olika mikrobryggerier i Tjeckien. Det serveras samplers så man kan ta in provsmakning av de olika sorterna där de flesta ölen är underjästa.

PRAGUE BEER MUSEUM Dlouhá 46, Prague 1
PRAGUE BEER MUSEUM Náměstí Míru, Americká 341/43, Prague 2

 

U Tří Růží

Bryggeripuben U Tří růží är ett ställe som öppnade så sent som 2012 och har sedan dess bryggt öl i olika stilar. De har vanligtvis sex olika sorter påkopplade, och det spänner från veteöl till Belgisk Trippel. Mysigt och bra ställe som alltid ger valuta för pengarna. Kan vara lite mycket folk i bland på nedervåningen men det finns fler våningar uppåt att gå till.

Maten är bra och traditionell de gånger jag varit där

Husova 10/232
110 00 Praha 1

www.u3r.cz

Zlý časy

Det här är ett ställe man inte får missa och det har något för alla. När man kommer in är det på entréplan en traditionell Tjeckisk pub. Gå längst bak i den och tag trappan ned åt. En våning ner ligger det en pub med lokal öl på fat och en mindre beer-garden. Ytterligare en våning ner ligger en pub där man runt hörnet hittar ett antal kylare med importerade godsaker till ett bra pris.

 

Čestmírova 5
Praha 4

www.zlycasy.eu

ZLÝ ČASY
ZLÝ ČASY

Klášterní pivovar Strahov

Bryggeriet Strahov ligger precis bakom slottet i Prag och är beläget i lokaler som tillhör Kloster Strahov. Man började brygga öl i dessa lokaler redan 1628 och de har en mycket trevlig uteservering att sitta på när det är bra väder. Mycket vackert belägen också och perfekt när man besökt slottet

Strahovské nádvoří 301
118 00 Prague 1

www.klasterni-pivovar.cz

Strahov
Strahov

Pivovarský Dům

Pivovarský Dům är ett bryggeri med tillhörande restaurang som öppnades 1998 och här kan man säga att experimentlustan är stor. Här hittar man oftast olika fruktöl som de gjort med veteölsbas eller lagerbas. Här har jag nog ätit den godaste kaninen någonsin i Prag också.

Ječná/Lípová 15
Praha 2
120 44

www.pivovarskydum.com

Pivovarský Dům Prague
Pivovarský Dům Prague
Liknande Inlägg
Filter by
Post Page
Resor & Mässor Belgien Smått och Gott
Sort by
332 Shares
Share330
Tweet1
Share1
+1
Pin
Share
Pilsner.nu