fbpx

Falcon lanserar flaskpost

av | nov 4, 2020 | 0 Kommentarer

Falcon lanserar flaskpost – bokstavligt talat

De mysiga höst- och vinterkvällarna inför julen närmar sig, men den pågående pandemin gör det svårt att träffa nära och kära. Därför ger Falcon alla möjligheten att skicka en alkoholfri öl till någon man tycker om.  Från och med den fjärde november kan personer runt om i Sverige skicka en flaskpost, en alkoholfri öl tillsammans med en personlig hälsning, till nära och kära runt om i landet.

För drygt tio år sedan tog Falcon J-dagen till Sverige. Det är från början en dansk tradition som firas i samband med att den första julölen körs ut till krogarna. I Falcons tappning har J-dagen blivit en folkfest i Falkenberg med fackeltåg och utkörning av julölen med häst och vagn till Falkenbergs restauranger. Men på grund av Covid 19 kommer J-dagen inte att kunna firas i Falkenberg som traditionen bjuder.

– Vår julöl kommer självklart fortfarande att finnas på krogarna i Falkenberg och runt om i landet, men hästarna får stanna hem i år, de har fått lite extra gott havre, säger Louise Eckerbom, varumärkesansvarig för Falcon.

I år inför Falcon istället ett nytt sätt att fira J-dagen – att skicka en alkoholfri öl tillsammans med en personlig hälsning till någon man tycker om, oavsett var man befinner sig i landet.

– Vi har tagit fram unika flaskposter som man kan skicka till någon som man håller kär, säger Louise Eckerbom, varumärkesansvarig för Falcon.

Under en tvåveckorsperiod, mellan den 4 till 20 november, har svenskarna möjlighet att skicka en alkoholfri Falcon Vinterbrygd via Falcons hemsida. Man fyller bara i namn och adress och har även möjlighet att skriva en personlig hälsning. Varje flaska som skickas är unik och dekoreras med mottagarens namn på flaskhalsens etikett.

– Det är fortfarande många som inte haft möjligheten att träffa släkt och vänner på länge. Vi tycker flaskpost är ett ypperligt tillfälle att visa uppskattning till dem man håller kär i tider av social distansering, säger Louise Eckerbom.

Flaskposten går att beställa kostnadsfritt via Falcons hemsida https://falcon.se/flaskpost. Åldersgränsen för att skicka och ta emot försändelser är 25 år.

J-dagens historia
J-dagens historia tog sin början i Danmark 1979, i form av en enkel julhälsning på ett vykort från Tuborg. Några år senare lanserades Tuborg Juleøl och 1989 etablerades begreppet J-dagen som ett julölsevenemang i Danmark. I Falcons tappning har J-dagen, sedan drygt tio år, varit en folkfest i Falkenberg med bland annat ett välbesökt fackeltåg och utkörning av årets julöl med häst och vagn till Falkenbergs restauranger. 

————————————————————————————————-

Detta är en pressrelease från Falcon återgiven som den kom

OM oss

 

Grundare & Skribent

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri och har suttit i Stallhagens Styrelse.
Numera dricker han mest öl, åker som domare internationellt, håller ölprovningar och bloggar så mycket han hinner.

 

Jonas H Andersson

 

 

Skribent

Har vandrat den långa vägen från normalt ölintresse via hembryggning till den mycket intresserade ölentusiast han är idag. Tack och lov kommer det mer nya öl än han orkar prova, så intresset lär bestå..

 

Jonas Flygare

 

Skribent

Vad är öl för mig? Öl för mig handlar mycket om att njuta för stunden. Jag har alltid varit intresserad av öl och det ökade när jag fick jobba som Barmästare på Norrlands nation.

 

Mauro Marino Jonsäll

Skrivet av Jonas H

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri och har suttit i Stallhagens Styrelse. Numera dricker han mest öl, håller ölprovningar, dömer i öltävlingar i Europa och bloggar så mycket han hinner.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande Inlägg

[instashow id="4"]
Pilsner.nu