Ett Vrak dök upp

by | apr 21, 2020 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Blev i helgen kontaktad av David Kruppé-Magnusson som berättade att han hade en flaska Vrak i sin samling av öl. Jag föreslog att han skulle öppna den och skriva lite här om sin upplevelse av det hela och här nedan kommer det. Vill även tacka David för att han tog sig tid att skriva ihop lite om det och här igen visar det sig att man ska inte alltid gå efter bäst före datum på flaskorna utan experimentera lite med lagring.

Vet du inte vad Vrak är/var finns all info här —>  Vrak – En djupgående historia

/Jonas H

David Kruppé-Magnusson Jonas H Andersson

David Kruppé-Magnusson

Hur smakar en veteöl efter 18 år?

Någon gång under 2002 var jag på en fest där folk hade med sig diverse öl från Slottskällans Bryggeri. Vid det här laget hade mitt ölintresse vaknat och mitt favoritbryggeri var helt klart Slottskällans. De hade öl med tydlig smakprofil som smakade som det borde. Mina favoriter på den tiden var Imperial Porter, Julkloster, och Vrak. Eftersom jag var aktiv på Gästrike-Hälsinge nation föll det sig naturligt att de flesta av mina vänner och bekanta arbetade på Slottskällans. Jag samlade på alla deras öl som kom ut på Systembolaget eftersom jag tyckte att etiketterna var snygga. När jag fick se Vrak buteljerat i en liten flaska blev jag nyfiken och bad om att få den till min samling. Där har den legat fram tills idag. Lägenheten skulle renoveras och allt gammalt skulle rensas bort. Jag såg flaskan och min första reaktion var att hälla ut den.

Vrak veteöl kloster gh nation

Jag kom ihåg för ett par år sen då jag hade bestämt mig att istället för att hälla ut min samling av öl så skulle jag dricka upp den med mina vänner. De flesta av ölen gick tyvärr inte att dricka och det blev en lärdom om felsmaker.
Men jag chansade och hörde av mig till Jonas för att fråga honom om ölen var värd att sparas.

Hur smakade den då?
Färgen hade blivit betydligt mörkare, mörk orange. Den skummade väldigt lite.
Man känner en stark doft av honung, smörkola och blommor.
Smaken är fyllig, pepprig, drar lite åt mörk choklad. Väldigt lite beska. Den smakar som en väl lagrad ale eller Barley Wine.
Den känns starkare än 5,4 % som det står på flaskan.

/David Kruppé-Magnusson

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu