Epic moment

av | mar 2, 2013 | 0 Kommentarer

 

EPIC_IPA

Den 1 mars kom det åter igen en öl från Epic Brewing Company i Nya Zeeland. Den här gången var det Epic Armageddon IPA på 6,5 procent som har hittat hit via Galateas omsorg. Den hittade faktiskt hit första gången redan för två år sedan. Nu är den dock i sortimentet på Systembolaget  i minst 6 månader.

 

Ölen är ljust orangefärgade med ett ljust snyggt småbubbligt skum som lägger sig som ett massivt lock på toppen. Doften på ölen är söt med gräsiga inslag av fuktigt nyslaget gräs, gammal halm och massor av blommor. Finns en lätt instängd maltighet i bakgrunden som dock ger en stor stabilitet åt heleten dofmässigt. Smaken är stor med klara inslag av blommor och gräsig humle. Den har en klar och stor humlighet men är inte aggressiv i sin attack mot Cap_4_24smaklökarna, utan snara stor och massiv och ligger kvar länge och gör att man vill ta minst en klunk till. Det finns även en mycket större malt- och humlesötma i smaken än i doften och jag hittar även lätta drag av rosenvatten och libbsticka i slutet av smaken av den.

Tycker den är snygg, riktigt snygg men precis som förra gången jag skrev om den så tycker jag att kroppen är lite för liten för smaken, dock ett givet köp.

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu