fbpx

En kasse Svensk Barley Wine

av | nov 11, 2020 | 0 Kommentarer

Svenska Barley Wine

En kasse svensk barley wine

Den senaste månaden så har det släpps otroligt mycket bra barley wine på systembolaget. Nu har jag hämtat min senaste kasse och tänkte gå igenom den för att tipsa. Vissa kan fortfarande köpas men vissa exklusiva brukar tyvärr sälja slut direkt. Det alla dessa har gemensamt är att det är bryggerier som kontinuerligt brygger barley wines och dessa bryggerier vet verkligen vad dom gör. Dessa är svenska barley wines av högsta kvalitet. Mitt tips är att försöka köpa iallafall 2 av varje när dessa släpps. En för att testa direkt och en för att lagras. För oss som lagrar öl är detta en underbar stil som verkligen uppskattar lagring. Utöver dessa jag precis köpt så finns det många andra bra bryggerier som gör underbara barley wines är Eskilstuna ölkultur, Brewski, Närke kulturbryggeri, Nils Oscars och Beersmiths. 

Hantverksbryggeriet, Baronen 2019 Nr 35177 Flaska 330 ml Alkoholhalt 11,3 % 49:80 kr.
En populär barley wine i brittisk stil från Hantverksbryggeriet. Det är en söt och med smak av torkad frukt och karamell. Nyligen släpptes också deras barley wine från 2015 och 2016. Den har rundat till sig med åren och är ett otroligt gott öl, passar lika bra till ostbrickan och som sällskapsdryck. Utmärkt att lagra. 

O/O Brewing, Long Boil Barley Wine 2018 Nr 35156 Flaska 330 ml Alkoholhalt 11,3 % 69:90 kr
En årlig barley wine som har ett förlängt kok. Inte testat tidigare men många har hyllat denna. Ser fram emot att testa den inom kort. Lagras gärna!

O/O Brewing, Long Boil Barley Wine 2019 Nr 35144 Flaska 330 ml Alkoholhalt 11 % 69:90 kr
En årlig barley wine som har ett förlängt kok. Inte testat tidigare men många har hyllat denna. Ser fram emot att testa den inom kort och jämföra den med år 2018. Lagras gärna.  Älskar inslagningen. 

Nynäshamns Ångbryggeri AB, Bötet Barley Wine 2019 Nr 11617 Flaska 250 ml Alkoholhalt 9,1 % 36 kr
Denna barley wine bryggdes 2019 och har sedan lagrats sju månader på ståltank. En vällagrad Barley Wine med inslag av frukt, karamell, fikon och stor maltighet. Bötet Barley Wine bryggdes första gången sommaren 2007 och har fortsatt sedan dess. Kommer ut årligen och ibland på olika fat. 

Dugges Ka-Pow! Nr 35151 Flaska 330 ml Alkoholhalt 10,7 % 70 kr
En romfatslagrad barley wine som bryggts tillsammans med Five Points från London.  Jag tror verkligen på denna. Det är något med romfat som jag tycker verkligen kan lyfta viss öl och hoppas det gäller denna också. 

Dugges Bang! Nr 35153 Flaska 330 ml Alkoholhalt 12 % 70 kr
En bourbonfatslagrad barley wine. Nära släkt med Ka-Pow men lite starkare och har lagrats i annat typ av fat. Också bryggd tillsammans med Five Points. Kul att få testa dessa samtidigt 

OM oss

 

Grundare & Skribent

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri och har suttit i Stallhagens Styrelse.
Numera dricker han mest öl, åker som domare internationellt, håller ölprovningar och bloggar så mycket han hinner.

 

Jonas H Andersson

 

 

Skribent

Har vandrat den långa vägen från normalt ölintresse via hembryggning till den mycket intresserade ölentusiast han är idag. Tack och lov kommer det mer nya öl än han orkar prova, så intresset lär bestå..

 

Jonas Flygare

 

Skribent

Vad är öl för mig? Öl för mig handlar mycket om att njuta för stunden. Jag har alltid varit intresserad av öl och det ökade när jag fick jobba som Barmästare på Norrlands nation.

 

Mauro Marino Jonsäll

Skrivet av Mauro Marino Jonsäll

Öl för mig handlar mycket om att njuta för stunden. Jag har alltid varit intresserad av öl men det har eskalerat ordentligt dom senaste åren. Däremot är mitt stora intresse matlagning och det har gjort att mitt ölintresse alltid har varit i nära kombination med mat och hur drycken kan fungera med mat. Så att kombinera mat och dryck är oerhört spännande.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande Inlägg

[instashow id="4"]
Pilsner.nu