Svensk Barley Wine

En kasse Svensk Barley Wine

by | nov 11, 2020 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat
Svenska Barley Wine

En kasse svensk barley wine

Den senaste månaden så har det släpps otroligt mycket bra barley wine på systembolaget. Nu har jag hämtat min senaste kasse och tänkte gå igenom den för att tipsa. Vissa kan fortfarande köpas men vissa exklusiva brukar tyvärr sälja slut direkt. Det alla dessa har gemensamt är att det är bryggerier som kontinuerligt brygger barley wines och dessa bryggerier vet verkligen vad dom gör. Dessa är svenska barley wines av högsta kvalitet. Mitt tips är att försöka köpa iallafall 2 av varje när dessa släpps. En för att testa direkt och en för att lagras. För oss som lagrar öl är detta en underbar stil som verkligen uppskattar lagring. Utöver dessa jag precis köpt så finns det många andra bra bryggerier som gör underbara barley wines är Eskilstuna ölkultur, Brewski, Närke kulturbryggeri, Nils Oscars och Beersmiths. 

Hantverksbryggeriet, Baronen 2019 Nr 35177 Flaska 330 ml Alkoholhalt 11,3 % 49:80 kr.
En populär barley wine i brittisk stil från Hantverksbryggeriet. Det är en söt och med smak av torkad frukt och karamell. Nyligen släpptes också deras barley wine från 2015 och 2016. Den har rundat till sig med åren och är ett otroligt gott öl, passar lika bra till ostbrickan och som sällskapsdryck. Utmärkt att lagra. 

O/O Brewing, Long Boil Barley Wine 2018 Nr 35156 Flaska 330 ml Alkoholhalt 11,3 % 69:90 kr
En årlig barley wine som har ett förlängt kok. Inte testat tidigare men många har hyllat denna. Ser fram emot att testa den inom kort. Lagras gärna!

O/O Brewing, Long Boil Barley Wine 2019 Nr 35144 Flaska 330 ml Alkoholhalt 11 % 69:90 kr
En årlig barley wine som har ett förlängt kok. Inte testat tidigare men många har hyllat denna. Ser fram emot att testa den inom kort och jämföra den med år 2018. Lagras gärna.  Älskar inslagningen. 

Nynäshamns Ångbryggeri AB, Bötet Barley Wine 2019 Nr 11617 Flaska 250 ml Alkoholhalt 9,1 % 36 kr
Denna barley wine bryggdes 2019 och har sedan lagrats sju månader på ståltank. En vällagrad Barley Wine med inslag av frukt, karamell, fikon och stor maltighet. Bötet Barley Wine bryggdes första gången sommaren 2007 och har fortsatt sedan dess. Kommer ut årligen och ibland på olika fat. 

Dugges Ka-Pow! Nr 35151 Flaska 330 ml Alkoholhalt 10,7 % 70 kr
En romfatslagrad barley wine som bryggts tillsammans med Five Points från London.  Jag tror verkligen på denna. Det är något med romfat som jag tycker verkligen kan lyfta viss öl och hoppas det gäller denna också. 

Dugges Bang! Nr 35153 Flaska 330 ml Alkoholhalt 12 % 70 kr
En bourbonfatslagrad barley wine. Nära släkt med Ka-Pow men lite starkare och har lagrats i annat typ av fat. Också bryggd tillsammans med Five Points. Kul att få testa dessa samtidigt 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu