Einbecker Ur-Bock Hell

av | jan 17, 2010 | 0 Kommentarer

Einbecker är en stad som ligger cirka 10 mil söder om Hannover i Tyskland. I denna stad bryggs det öl sedan nästan 600 år tillbaka i tiden. Förr fanns det ett antal bryggerier där, men sedan slutet på 1700-talet är det Einbecker Brauhaus som är det dominerande. I just detta företag och bryggeri anses den första bock-ölen ha bryggts. Det påstås alltså att Einbecker Ur-Bock Hell är originalet för ljusa bocköl. 

Skummet på denna Einbecker ur-Bock Hell på 6,5 procent är storbubbligt men extremt långt och lämnar vackra skumgardiner kvar på glaset som påminner om en tysk katedrals fönsterbågar (ja ja det är söndag). Färgen på ölen är ljust guldfärgad. Doften på den är söt med inslag av malt, citrus och blommor. När man dricker den känns konsistensen nästan lätt trögflytande med smak av maltsötma, knäckebröd och lite söt citrus som övergår i en spritbeska.

Jag är nog mer en person som tycker om mörk bocköl, men den är snyggt gjord om än lite tråkig. Ibland är det ju så att originalen är tråkigare än kopiorna som ibland görs lite annorlunda, för att få en vidareutveckling.

 

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu