Drie Fonteinen Oude Kriek Schaerbeekse

av | dec 30, 2010 | 0 Kommentarer

Denna version av Oude Kriek från Brouweri Drie Fontainenär gjord på Schaarbeekse körsbär. Det som är speciellt med dessa vilda surkörsbär är att deras kött är mycket fast och att de är mycket kraftiga i både smak och färg.  Tillskillnad från deras vanliga Oude Kriek är det här inte några sötningsmedel eller socker tillsatt, utan all sötma kommer från bären.

När man häller upp den har den en rödrosa grumlig färg med ett litet men långt skum (för en lambic) som är lätt lätt rosafärgat. Dofterna som fyller en när man börja sniffa på den är något man älskar eller hatar. Det fullkomligt bubblar upp fantastiska drag av surkörsbär, sötsyrliga drag av skogsbär, mandel, vinösa drag och lite svarta vinbär. Smakerna fullkomligt exploderar i munnen och fyller den med vinös lambicsmak uppblandad med en trevlig sötsur körsbärssmak som tas över av en lätt beska med smak av körsbärskärn0r.

Som jag sa, detta är något att älska eller undra varför ? Själv är jag suröls-älskare (ja ja jag älskar så gott som allt som går att dricka och är bra gjort) men denna är mycket mycket bra. I min smak kunde den varit lite lite sötare för att vara fulländad men jag vill inte klaga.

Om ni kan få tag på den köp den. Den är dessvärre dyr men väl värd sitt pris tycker jag. Aktuellt saldo på bolaget finns här –>saldo

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu