Det här är bra, riktigt riktigt bra…….

by | mar 30, 2010 | 3 comments

Galatea har skrämt liv i det gamla varumärket St Eriks som de fick med på köpet när det köpte TT och lite annat av Pripps en gång i tiden. Prippen blev ju tvingade att sälja av lite varumärken för att Falcon och Carlsberg skulle kunna ta över. Efter att en gång i tiden arbetat 10 år på Pripps själv, kan jag inte påstå att jag längre är en lagerdrickare av stora mått. I alla fall inte ljus lager. Mörka lager rinner det nog ner ett par liter då och då fortfarande, men efter så många år med öl känns det ibland som om man vill ha något mer än det som oftast erbjuds i en flaska med ljus lager. Jag måste nog dock omvärdera dessa tankar från och med nu. Varför då undrar ni kanske ? Jo jag har först idag hunnit korka upp en flaska med St Eriks med tydliga avtryck av Jessica  Heidrich i. Jag menar då att avtrycken gör sig synliga, eller jag kanske borde säga kännbara, av den produkt hon tagit fram. Det här är bra, riktigt riktigt bra.

Färgen på ölet är ljust gyllengult och det kröns av en vacker kompakt småbubblig skumkrona som effektivt bevarar ölets aromer. Doften är häpnadsväckande frisk och aromatisk med drag av bland annat grape, citrus och nyslaget gräs. När man sedan tar en klunk och låter den virvla runt i munhålan och sedan låter den fara ned i halsen, så fylls smaksinnena av underbara malt och framför allt humletoner. Det är smaker av passionsfrukt, grape, citron och en trevlig balanserad efterbeska, som blandas upp med nästan torra maltsöta aromer. Otroligt. 

Detta är en av de mest balanserade lageröl jag provat på mycket mycket länge. Det kommer att slinka ner en och annan av dessa under den kommande tiden, det är jag helt övertygad om. Som vanligt så kommer det en kvinna och förvrider huvudet på en och gör att man får omvärdera alla sina ställningstaganden. Som Jessica själv uttrycker det :”I’m a hop hearted woman”.  

Gå nu ut och köp och provsmaka om ni inte hunnit. Finns på ett Systembolag nära dig !

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

3 Comments

 1. Kristjan Aunver

  Uj uj uj…det här är en RIKTIGT bra öl! T o m jag som inte är en lager-man faller för denna skapelse. I´m impressed!

  Reply
 2. Ulrik

  Jorå, kan intyga att detta minsann är en förstklassig lager! Köpte dom tre sista dom hade framme på hyllan i Gränby idag. Det lär väl dukas upp fler av dom smått originella flaskorna vad det lider.
  Spring och köp! NU! 🙂

  Reply
 3. Jenny

  Tack för den fina kritik, så roligt att ni tycker om den!

  Enligt Systembolagets hemsida har Gränby fyllt på hyllorna. 🙂

  Välkomna att lägga upp bilder och länkar (Jonas, tack för länken hit till din fantastiska blogg) på St Eriks ölvänners sida på Facebook.

  Vi kommer successivt fylla på med information, fråga gärna om ni vill veta något specifikt, så ska jag och Jessica se till att besvara så gott vi kan.

  Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu