Delirium Red

by | apr 16, 2012 | 1 comment

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Jag har tidigare druckit mig igenom de Delirium-produkter som finns från Brouwerij Huyghe i Belgien. Det är som en del av er kanske vet produkter som är lite starkare och har hos vissa mytomspunna historier eftersom de har en rosa elefant som logotyp. Jag vet att detta varumärke sänkt mer än en Svensk som varit i Belgien. Det här är en Delirium Red på 8,5 volymprocent.

Färgen är mörkt rödskimrande med ett lätt rosafärgat skum på toppen som är kompakt som en maräng. Doften är otroligt stor av körsbärssaft, bittermandel och en liten lätt maltighet i bakgrunden. När man sedan för glaset till munnen för att ta en sipp känner man hur munnen fylls av en körsbärssmak som nästan bubblar i munnen. Det finns lätta grästoner och en lång lätt plåtbeska som finns i bakgrunden av smaken, annars är det bara söta mörka körsbär.

Det här är en Delirium som är smaksatt med körsbärssaft och påminner i sin smak om en Lindemans Kriek fast med extra allt. Jag är ju en Krik-junkie sedan länge, och den här är ursnygg men total farlig. Jag menar den har en alkoholhalt på 8,5 procent, och har så gott som ingen alkoholsmak alls. Den är balanserad och snyggt gjord, och jag är mycket positivt överraskad. Jag trodde det skulle vara ett vidrigt hopkok som många alkoholstarka smaksatta öl är, men inte den här. Finns det ingen negativt med den då ? Jo den är lite i sötaste laget tycker jag.

Finns dessvärre inte i Sverige och det är synd, för det här skulle vara den perfekta fördrinken på sommarens fester.

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

1 Comment

  1. Kjell N

    Denna underbara Kriek öl är en av dom godaste Belgien kan erbjuda – En favorit!

    Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu