Ctrl Alt Delete

av | maj 30, 2012 | 0 Kommentarer

Befann mig i lördags i Nyköping av diverse olika orsaker. Passade då även på att träffa några goda vänner och gå ut på Restaurang Forsen och äta lit på eftermiddagen i den strålande sommarsolen. Hade hört mycket om den restaurangen och den har ju varit med i White Guide de senaste 5 åren.

De hade ett litet sortiment av öl men tack och lov fanns det lite Nils Oscarprodukter där. Jag gick ut med en Ctrl Alt Delete som fördrink. Ctrl Alt Delete är en AltBier på 4,5 procent som släpptes 1 mars 2012 på Systembolaget

Ölen har en vacker kopparfärgad kropp med ett lätt offwhite skum som ligger som ett mycket snyggt lock på toppen. Mycket vacker ! Doften är stor med klara maltigt brödiga inslag som snyggt blandas med fruktiga toner och drag av humle i form av torkat hö. Smaken är beskare än vad jag förväntat mig i en altbier men snygg med klara brödigtmaltiga toner som blandas upp av en fruktighet med drag av torkade frukter och avslutas med en lätt bränd träaktig beska som ligger kvar ett tag i halsen.

En riktigt bra och balanserad öl men är med mina smaklökar sett lite för träbesk. Otroligt roligt att det kommit en svensk altbier i alla fall.

Jag drack även denna till en förrätt i form av en klassisk toast-skagen och döm om min förvåning men den gick så otroligt bra till den att jag måste göra en skagen hemma snart för att kolla smakerna. De hade bland annat tomat till den vilken var otroligt gynnsamt med denna öl. Grym kombination i alla fall.

 

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu