Corona med Beer Salt

by | apr 10, 2010 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Då skulle det då ske till sist. Jag skulle idag prova Beer Salt tillsammans med en Corona. Efter rigorösa förberedelser som bland annat innefattade :

  1.   Behöva köpa en Corona ( de tittade på mig på det lokala bolaget )
  2.   Ensam hemma
  3.   Stort fat att kladda på
  4.   Dörren till muggen på vid gavel

gick jag så till verket med att pröva det.

Man ska tydligen, enligt bilden på hemsidan, gukka in hela flaskhalsen med detta salt innan man dricker.

Se där, sprack redan i början. Detta innebär alltså att jag måste halsa ur flaskan. Nåväl, vad gör man inte för vetenskapen. Bestämde mig för att fukta flaskan utsida lite innan jag applicerade saltet. Kom på detta när jag tvättade utsidan av den, med tanke på vad den gått igenom. Saltet påfördes med mycket kladd och meck, men kom till sist på plats. Som man ser på bilden så uppkommer ett kraftigt skum i flaskan oxå, eftersom en del av saltet kommer ner direkt i flaskan.

När jag sedan satte flaskan mot munnen för att ta en klunk känner jag salt- och limedoften slå emot mig. När jag sedan dricker det smakar det lime och salt, mycket salt. Konstaterar att ölen inte smakar ett dugg. Många kanske tycker att den inte gör det annars heller, men det brukar finnas en sötsliskig smak av koktmajs och plåtbeska tycker jag. Dessa var helt borta. Jag har funderat på om det var bra eller dåligt. Jag menar, man slipper de smakerna, men å andra sidan är det som att dricka tequila knack utan tequilan…..

Om någon får för sig att beställa hem detta från usa, så snälla, kontakta inte mig för att fråga om jag vill ha

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu