Coopers Extra Strong Vintage Ale 2010

av | sep 11, 2010 | 2 Kommentarer

St Eriks Ljus Lager

Det är 10 året som Copper släpper en Extra Strong Vintage Ale. Denna vintageöl är på 7,5 procent. Vintageöl från Coopers släpptes första gången 1998, och därefter 1999, 2000, 2002, 2004, 2006, 2007, 2008 och 2009.

I årets variant har man använt sig av 4 olika humlesorter. Nelson Sauvin från Nya Zeeland,  Magnum och Perle från Tyskland och Styrian Golding från England.

När man häller upp den är den brunorange och kraftigt grumlig, med ett brunvitt kort skum.  Doften är mestadels präglad av en söt lätt doft av mörk sirap, gröna päron, kiwi och citron. Smaken har först en otrevlig smak av banan med en sötsur bismak. Sedan kommer en maltighet med en lätt beska som avslutning.

 Nja, den här var inte så snyggt gjord tycker jag. Kanske borde ligga till sig några år men jag tvivlar på att den blir en höjdare trots det. Synd, för jag har hört att vitageprodukterna ska vara bra.

 

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

2 Kommentarer

  1. Kristjan Aunver

    …ja, jag köpte några för att den såg trevlig ut, men har redan förträngt att jag druckit dem. den gick väl ner men lämnade inga smakminnen alls. onödig, opersonlig & blek!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu