collab Het Nest och Tempel Brygghus

av | apr 6, 2022 | 0 Kommentarer

Sierra Nevada Pale Ale

Öl efter ölsamarbete mellan Het Nest och Tempel Brygghus

Såg en blänkare på facebook om att Tempel Brygghus och Het Nest gör en ny collaboration och att de som ville kunde svinga ett glas öl eller tio med bryggarna på Bishops Arms i Uppsala efteråt.

Eftersom jag är väldigt förtjust i bägge bryggerierna så kammade jag mig, tog mig i kragen och tog tåget in till Uppsala för att få hälsa på gänget.

Tidigt på plats – då får man dricka öl!

Bishops hade bunkrat upp med ett urval från Het Nest och på fat fanns öl från Tempel. Eftersom jag var lite tidig så började jag sampla från utbudet och passade på att äta lite. Det hanns med en Hjärter Kung Blond, en Klöver Tio mörk stark belgare och en burgare innan bryggarna anlände, lite lagom slaka efter dagens arbete.

Första ölsnacket på två år…

Johan Holmdahl som chefsbryggare på Tempel förbarmade sig över mig och pratade lite om allt möjligt. Vi pratade bland annat om som satsningen på 3,5 ut i vanlig butik, läsk och att de numera också precis som Het Nest destillerar. Tempel producerar gin och vodka, Het Nest gin och whisky.
Därifrån vidare till att de också tittar på tonic att komplettera sin gin med och mycket annat.

Jag tycker det är kul och bra att de har den här utvecklingen, framför allt att deras satsning på öl direkt till butik verkar ha fungerat bra och det ger också folk möjligheten att prova vidden av deras sortiment på vanlig folköl.

Ja ja ja, men vad har de bryggt då?

Lite efterforskningar på nätet gav vid handen att det som planerats var en tripel och en alkoholfri öl, men bara tripeln bryggdes. Den har inte fått något namn ännu, men jag kommer hålla ett öga öppet efter den.

Under allt kring-  och efter-snack hann jag också med Fractal Amarillo, en New England/Hazy som är från Tempel, samt en Poker Face, en wit från Het nest. Fantastiska öl och härligt att höra bryggarna berätta hur de tänkt kring dem.

På väg hem

På tåget hem slog det mig vilken tur vi har som har så många lokala bryggare, och att de är så bra att det blir sådana här samarbeten.
Om du bor i trakten så följ Tempel på deras facebooksida, det kanske blir fler tillfällen. Vill man hålla kontakt med och ögonen på vad belgarna på Het Nest har för sig så finns de på den här länken.

Jag hoppas det var fler som anslöt under kvällen och hade lika trevligt som jag.

 

Diebels Alt Fat

Bart Cuypers med ett av bryggeriets alster, Pokerface.
Skulle du spela poker med denne man?

OM oss

Skrivet av Jonas F

Har vandrat den långa vägen från normalt ölintresse vi hembryggning till den mycket intresserade ölentusiast jag är idag. Tack och lov kommer det mer nya öl än jag orkar prova, så intresset lär bestå

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu