I samband med att Galatea släppte Harpoon Big League på Systembolaget den 1 Juni så fick jag leverans av en låda med råvaror för att göra en Clam Chowder att prova till ölen. Just Clam Chowder är en av de signaturrätter som de har i sitt taproom på Harpoon Bryggeri i Boston, och just Boston är ju en känd stad för clam chowders.
Det kom en kylbil direkt hem till mig och plockade ihop alla råvaror och lite öl så det var bara att sätta fart.
Receptet som skulle användas var ett som Amanda Wiger från Sveriges Mästerkock tagit fram och det är hennes version av Clam Chowder.
Jag reagerade först på att man inte använde ölen i chowdern vilket jag tycker var synd, och jag tyckte det var konstigt med att man inte har någon sälta i botten som sidfläsk eller anjovispasta om man inte vill ha i kött. Nåväl körde på receptet som det var.
Kan säga som en teaser inför slutresultatet att jag hade fel men ändå rätt 😉
Receptet

Tillagningen
Slutresultatet
Färdigt och upplagt med lite Oyster Crackers samt extra salt och persilja för den som vill ha
Det blev gott och bra även om det krävdes mycket salt för att mota syran från citronen. Dock ska det sägas att denna syra var riktigt god i det stora hela och gav rätten en kut tvist som gick bra ihop med ölen. Ölen har för övrigt blivit en favorit här hemma och funkar bra till många olika matstilar.
Ha nu en trevlig 4th of July
/Jonas H
0 kommentarer