Chimay grön – en öl på steroider?

av | jul 21, 2021 | 0 Kommentarer

Herman Hedning

Nu under belgoveckan på Pilsner.nu så ville jag testa den “relativt” nya Chimay Grön. Fick en flaska från Jonas H som på något sätt fått tag på den. Den har inte kommit till Sverige ännu. 

Jonas skrev ett inlägg om detta i våras

Chimay Grön

Chimay släppte en nygammal öl på flaska. Den har grön etikett och är samma öl som de bryggde till sitt 150 års jubileum för 20 år sedan så namnet är Chimay 150. Den ska hamna i deras ordinarie sortiment. Det är en blonde med extra karaktär.

Beskrivning från Chimay:

Chimay 150 is a refreshing beer, strong but refined, with a balanced flavor and floral scent, accompanied by aromas of dried fruits and spices. It has an ABV of 10%. Saaz and Hallertau Mittelfrüh, two hops known for their superior quality and finesse, are blended and a secret spice is added to produce this unique taste.

Chimay Grön

Alkoholhalt 10 %

Färg: Bärnsten, halvdisig

Doft: Skumbanan, koriander, jäst, nejlikor, blommor

Smak: Skumbanan, koriander, jäst, lite godisaktig, nejlikor

Omdöme: Välsmakande, mycket mycket smak, relativt balanserad men kanske lite mycket koriander och skumbanan. Jag gillar den men den kändes verkligen maxad. Inte så elegant som belgisk öl brukar vara. 

Betyg: 5/6

Omdöme

Spännande att få prova. En riktig upplevelse. Lite överdrivet maxad. Känns som en belgare på steroider. 

 

ANNONS

OM oss

 

Grundare & Skribent

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri och har suttit i Stallhagens Styrelse.
Numera dricker han mest öl, åker som domare internationellt, håller ölprovningar och bloggar så mycket han hinner.

Jonas H Andersson

 

 

Skribent

Har vandrat den långa vägen från normalt ölintresse via hembryggning till den mycket intresserade ölentusiast han är idag. Tack och lov kommer det mer nya öl än han orkar prova, så intresset lär bestå..

Jonas Flygare

 

Skribent

Vad är öl för mig? Öl för mig handlar mycket om att njuta för stunden. Jag har alltid varit intresserad av öl och det ökade när jag fick jobba som Barmästare på Norrlands nation.

Mauro Marino Jonsäll

Skrivet av Mauro

Vad är öl för mig ? ÖL för mig handlar mycket om att njuta för stunden. Jag har alltid varit intresserad av öl och det ökade när jag fick jobba som Barmästare på Norrlands Nation i Uppsala.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu