Chimay grön – en öl på steroider?

av | jul 21, 2021 | 0 Kommentarer

Finn_Helles
Lock Hop & Barrel

Nu under belgoveckan på Pilsner.nu så ville jag testa den “relativt” nya Chimay Grön. Fick en flaska från Jonas H som på något sätt fått tag på den. Den har inte kommit till Sverige ännu. 

Jonas skrev ett inlägg om detta i våras

Chimay Grön

Chimay släppte en nygammal öl på flaska. Den har grön etikett och är samma öl som de bryggde till sitt 150 års jubileum för 20 år sedan så namnet är Chimay 150. Den ska hamna i deras ordinarie sortiment. Det är en blonde med extra karaktär.

Beskrivning från Chimay:

Chimay 150 is a refreshing beer, strong but refined, with a balanced flavor and floral scent, accompanied by aromas of dried fruits and spices. It has an ABV of 10%. Saaz and Hallertau Mittelfrüh, two hops known for their superior quality and finesse, are blended and a secret spice is added to produce this unique taste.

Chimay Grön

Alkoholhalt 10 %

Färg: Bärnsten, halvdisig

Doft: Skumbanan, koriander, jäst, nejlikor, blommor

Smak: Skumbanan, koriander, jäst, lite godisaktig, nejlikor

Omdöme: Välsmakande, mycket mycket smak, relativt balanserad men kanske lite mycket koriander och skumbanan. Jag gillar den men den kändes verkligen maxad. Inte så elegant som belgisk öl brukar vara. 

Betyg: 5/6

Omdöme

Spännande att få prova. En riktig upplevelse. Lite överdrivet maxad. Känns som en belgare på steroider. 

 

Lock Hop & Barrel

OM oss

av Mauro

Vad är öl för mig ? ÖL för mig handlar mycket om att njuta för stunden. Jag har alltid varit intresserad av öl och det ökade när jag fick jobba som Barmästare på Norrlands Nation i Uppsala.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Veckans belgokasse från Systembolaget

Veckans belgokasse från Systembolaget

Pilsner.nu tipsar om fyra favoriter som vi ska handla till helgen. Behöver du inspiration till dagens inköp? Här kan du läsa vad som finns i vår systemetpåse...

Två starka svaga belgare

Två starka svaga belgare

Nu under belgoveckan på Pilsner.nu så testar jag mig igenom två belgiska nyheter i lågalkoholspannet. Belgisk öl är kända för att vara starka men nu har det...

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu