Catharina sour – brasiliansk nykomling som får dig att dansa

av | mar 14, 2023 | 0 Kommentarer

abbaye-annons-2022

Äntligen dags för Catharina sour i Sverige

Har ni stött på den nya ölstilen Catharina sour? På fredagen den 17 mars så dyker det upp ett exempel av den populära ölstilen. Missa inte Canediguerra Bundão Catharina Sour, ett uppfriskande öl som kombinerar superbären Acai och Goji tillsammans med tropiska inslag från mango, ananas och passionsfrukt.

Stilen – Catharina Sour

I ölvärlden så har en ny snackis dykt upp. En lokal ölstil från Santa Catharina i Brasilien. Tydlig smak av färsk frukt ska dominera smaken Det kompletteras med med en tydlig syra och med en torr finish. En snygg stil med rena fruktiga smaker med en syrlig eftersmak.
Den ska ge en behaglig och tjock munkänsla där den färska frukten skapar en härlig känsla av juicig karaktär. Catharina Sour-stilen är en vetebaserad kettle-sour öl smaksatt med exotiska frukter. Stilen föddes ur den starka tyska prägeln som regionen har och som påverkat regionen. Nyfikenheten hos traktens bryggare ledde naturligt till att en Berliner Weisse blandades med traktens frukter och bär. Kort och gott skulle man förenklat kunna benämna stilen för en Berliner Weisse med tropiska inslag.

Canediguerra 

– På Canediguerra letar vi alltid efter sätt att förnya och tänja på gränserna för vad som är möjligt med öl. Canediguerra Bundão Catharina Sour är det perfekta exemplet på vårt engagemang och passion för kvalitet och kreativitet, och vi är oerhört glada över att dela den med ölälskare i Sverige”.säger Alessio Gatti, Head Brewer på Canediguerra

Bryggeriet Canediguerra ligger i staden Alessandria i södra Piemonte, norra Italien. Bryggeriet grundades 2015 och har sju anställda. Den årliga produktionen är cirka 2 000 hektoliter, varav denna saison utgör 100 hektoliter.

Resultatet en krispig och uppfriskande öl på 4,3% med en distinkt syrlighet som balanserar fruktens naturliga sötma. Med sin livfulla färg, läckra smak och relativt låga alkoholhalt är denna öl perfekt för alla tillfällen. Bundão passar utmärkt som aperitif eller varför inte till en matigare sallad eller grillad fisk med en syrlig fräsch dressing.

Canediguerra Bundão Catharina Sour

Den kommer att finnas på hylla i cirka 20 butiker samt i Systembolagets varudepå för beställningar till valfri butik.

Till Systembolaget

Lansering: 2023-03-17

Stil: Catharina Sour / Berliner Weisse

Pris: 35,90kr (inkl pant), Storlek: 330 ml, Alkoholhalt: 4,3%, Artikelnummer: 10555-15

Antal inköpta: 3200st

Omdöme

Färg: Gul, disig

Doft: Lime, mango, ananas och lite kokos

Smak: Lime, Passionsfrukt, Papaya, Filmjölk 

Omdöme: Härlig kombination av tropiskt och laktos. Smakar som en bra syrlig yoghurt. Perfekt lättsam syra. Gillar stilen. Den påminner om en bra berliner weisse men känns mindre artificiell. Snyggare fruktig smak. Perfekt öl till våren och sommaren

Betyg (1-6): 5

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Vi har upptäckt en annonsblockerare

Vi ser att du har en annonsblockerare installerad. Var snäll att avaktivera den på vår sida

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu