Carlsberg återkallar Staropramen

by | sep 15, 2015 | 0 comments

Staropramen

 

Har ju skrivits lite om Staropramen i dag på många ställen men här är Carlsbergs pressrelease som kom nyss:

——————————————————————————–

Carlsberg Sverige har identifierat två fall där Staropramen 30 liters fatöl, som har levererats till krogar, har innehållit rengöringsmedel istället för öl. Detta är ytterst allvarligt eftersom innehållet är frätande. Därför har Carlsberg Sverige, som en försiktighetsåtgärd, infört ett omedelbart säljstopp och återtag av all Staropramen 30 liters fatöl (inklusive Granat och Unfiltered) som har levererats till krogar. Totalt rör det sig om 680 krogar och 4 624 fat, varav 3 000 fat aldrig levererats utan finns på Carlsberg Sveriges lager.

Fatölen bryggs och tappas på Staropramen i Prag. Carlsberg Sverige för just nu en dialog med Staropramen för att förstå hur detta har kunnat ske och säkerställa att det inte händer igen.

Problemet gäller enbart fatöl från Staropramen som har levererats till krogar. Carlsberg Sverige har personligen kontaktat samtliga krogar som riskerar att vara berörda, och även skickat ut information till dessa.

En krögare och en Carlsberganställd har smakat på innehållet, vilket ledde till att de uppmanades att uppsöka sjukvård. Personerna fick blåsor på tungan men har inte fått några bestående skador.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu