Caribbean Rumstout

av | jan 10, 2010 | 0 Kommentarer

Det här är den första produkten från Hornbeer i Kirke Hyllinge i Danmark jag provat.  Caribbean Rumstout är bryggd med bland annat 5 olika sorters malt, havre, socker, kaffe och rom! Mycket intressant eftersom man inte får sälja en öl på Systembolaget i Sverige om den innehåller tillsatt alkohol……… Troligen bara en lite skvätt för principens skull, men ändå. 

Ölen är på 11 procent och den lagras på ekfat en okänd tid innan tappning. Den utsågs av Danske Ølentusiaster till årets nyhet i Danmark 2008.

 Skummet är mycket vackert chokladfärgat och färgen djupt svart. Doften är stor och tilltalande av kaffe, choklad, mörksirap och vanilj. Smakmässigt överfalls man av helt fantastiskt balanserande smaker av malt, choklad, kaffe, vanilj och brunt socker. Jag brukar ju vara lite raljerande över produkter som lagrats på träfat innan de tappas på flaska. Tycker att det blir en jolmig, fadd smak oftast. Måste på en gång säga att detta är så långt ifrån jolmigt man kan komma. Detta är en mycket bra öl tycker jag. Faktiskt en av de bästa jag provat på ett bra tag.

Den kom på systembolaget den 15 december 2009 på specialsortimentet och kostar 69,90 för 500 ml flaska, men det är väl spenderade pengar tycker jag. Skall försöka få tag på några att lagra ett tag för att se om och hur den  i så fall utvecklas.

Klicka för mer info

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu