Camden USA Hells

by | maj 23, 2012 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Eftersom alla flaskor i väskan hem höll, innebär det att jag har lite Engelskt kvar att dricka och minnas helgen som var. En av de öl som var med i speed-testingen (ja jag ska försöka få ut den någon gång i framtiden) var en öl som enligt han som jobbade åt bryggeriet och var där kommer att dyka upp i Sverige via Wicked Wine under hösten. Det här är en specialvariant av deras Hells Lager som är gjord med enbart Amerikansk humle. De humlesorter som ingår är Cascade, Centennial, Columbus, Citra och Simcoe. Den är på 4,6 procent, ofiltrerad och innehåller enbart pilsnermalt. En pintflaska som är utan datummärkning och märkt med 330 ml dessutom.

 När man häller upp den har den en ljust gulaktig kraftigt grumlig färg med ett explosivt skum på toppen. Den är så pass att den inte går att hälla upp för att det skummar så mycket. Doften är stor av fruktig Amerikansk humle med toner av Citrus, mango och tropiska frukter bland annat passionsfrukt. Doften avslutas med en hårt plåtig doft. När man tar en klunk och låter den fara runt i munhålan känner man att kolsyran inte är så hög som jag trodde med avseende på skummet, men den kan ha brutits ut ur ölen redan. Smaken är lätt maltig med en torr fruktbeska av citrus, passionsfrukt, mango och annans. Den avslutas med en torr enkel men snygg beska som är relativt kort.

Ja vad säger man när England möter Amerika i en öl med låg beska men med Amerikansk humle. Den smakar lite som en engelsk pubale som man bombat frukt i. Jag kan inte säga att den är dålig och inte bra. Den är balanserad i sin konstighet tycker jag, men framstår mest som en tropisk juice med ölsmak dessvärre.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu