Caesar Augustus Lager/IPA Hybrid

av | maj 24, 2012 | 1 kommentar

Ytterligare en väsköl från England, denna gång en Caesar Augustus Lager/IPA Hybrid på 4,1 procent från William Bros. Brewing CO. Vad de menar när de skriver Lager/IPA hybrid är att de jäst den som en lageröl och sedan tillsatt humle för torrhumling som man normalt gör i en IPA. Alltså i min lilla värld är det inte en hybridöl. En hybridöl är en lager som jäses varmt eller en ale som jäses kallt. Vilka humlesorter man tillsätter gör det inte till en hybrid. Inte utanför England i alla fall. Det här är alltså en vanlig lager som är torrhumlad !

Ölen är gyllengul med ett kort skum som dör ut snabbt utan att lämna några rester över huvud taget på glaset. Doften är kraftigt dominerad av kokt sparris. Huvudsakligen vit sparris men det finns lätta drag av grön också. Förutom det är det en mycket liten doft av malt. Smakmässigt är det sparrissoppa med lätta söta drag av malt och en lätt plåtig humlebeska på slutet.

Alltså vilken skit !

Jag brukar inte ta så hårda ord i min mun men det här är riktigt dåligt även om man gillar sparris. Den är otäck i doft och smak, obalanserad och kallas för hybrid utan att vara det.

Hoppas hoppas hoppas den INTE kommer till sverige.

 

 

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

1 kommentar

  1. Jörgen S

    Dricker idag en svensk version av detta o håller med om de mesta.. smakar faaan

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu