fbpx

Bryggeriet Ångkvarn öppnar i Uppsala

av | feb 10, 2016 | Populära, Smått och Gott | 0 Kommentarer

Bryggeriet Ångkvarn öppnar i Uppsala

av | feb 10, 2016 | Populära, Smått och Gott

Den 4 Mars slås portarna upp för Bryggeriet Ångkvarn i Sju Helvetes Gluggars lokaler i Uppsala, men du kan faktiskt provsmaka deras öl tidigare än så.

 

Det har ett suttit brunt papper för fönstren hos Sju Helvetes Gluggar på Östa Ågatan 59 i Uppsala ett bra tag nu. Anledningen är att den 4 Mars kommer de att öppna igen under den nya konceptet Bryggeriet Ångkvarn. Det kommer alltså äntligen att bli en bryggeripub i Uppsala, och det är Erik Bennbom som ligger bakom det hela tillsammans med Per Erik Alm, Henrik Söderman, Jan-Erik Andersson och Rolf Sandin.

Konceptet är att det bli en Gastropub där man monterar in ett 200 liters bryggverk som specialbyggs för dem av Ölof Bryggeri samt sex kombitankar på 200 liter och tre på 500 liter. Det är Per Erik Alm som kommer att stå bakom tankarna och producera deras öl, och man pratar om att servera fem olika produkter till en början. Tanken är även att det ska finnas gästkranar från andra producenter som ett komplement till deras egna.

Bryggverket är dock lite försenat och kommer först några veckor efter invigningen så tills vidare har man fått licensbrygga sina första produkter på annat håll, allt för att kunna förse oss alla med deras öl till öppnandet. Det pratas bland annat om en pilsner som en av de första produkterna och det tycker jag är bra. Det är sällan man ser bryggeripubar som börjar med en underjäst öl, så redan nu ger det hopp om många roliga produkter i framtiden.

Man kan faktiskt prova deras öl redan på Uppsala Beer & Whisky Festival den 26–27 Februari på Fyrishov. De har lovat att försöka få med sig minst fyra av produkterna så det blir säkert en kul premiär för dem och oss andra som dyker upp där.

Håll ögon och öron öppna för jag kommer att skriva lite mer om själva bryggeriet när det dyker upp och då blir det lite mer om de olika ölen, varför det heter Bryggeriet Ångkvarn och självklart om Per Eriks tankar på vad han ska brygga där.

 

www.bryggerietångkvarn.se

Erik Bennbom

Erik Bennbom

Per-Erik Alm

Per Erik Alm

Pilsner.nu