Brussels Beer Challenge 2019

by | feb 11, 2020 | 0 comments

Under sista helgen i oktober blev jag inbjuden att vara med och döma i Brussels Beer Challenge 2019 som gick av stapeln i Mons i Belgien. Det blev en riktigt rolig upplevelse med nya vänner från hela världen samt en massa bra (och mindre bra) öl att prova igenom.

 

Jag började min långhelg i Belgien med att besöka Het Anker under en dag men det kan ni läsa om här: Besök på Het Anker.  Dagen efter det gick tåget mot Mons. Efter sju sorger och åtta bedrövelser med missade tåg bytta spår och inställda turer eftersom det just detta veckoslut bestämt sig för att byta räls på en sträcka och INTE informera om det så tog en entimmes resa ca 3,5 timma att slutföra kort och tvärs innan jag till sist kom fram till Mons. Går ju lite knackigt fortfarande och med kryckor och begreppet invalidhiss är en sak i min värld och en annan i Belgiens tågstationsvärld, tro mig.
Invalidhiss för rullstol innebar bara 6 trappsteg i 3 trappor. Inget problem för mig men tänker på de stackare som är rullstolsburna och trodde de kunde ta den vägen. 

När jag kom fram till Van der Valk Hotel Mons Congres och checkat in på ett mycket bra rum och fått träffa Luc De Raedemaeker som tillsammans med Thomas Costenoble är en av de som grundat tävligen, vidtog information och välkomstbuffé på Rådhuset i Mons. Det var ett mycket trevlig inslag med åtta olika lokala bryggerier inbjudna och bra öl och bra mat. Mycket snack om öl och möjligheten att träffa nya vänner och återse gamla. Det ölet och bryggeriet som imponerade mycket var och deras Black Rock. Sedan var det otroligt trevliga människor från det bryggeriet speciellt en fantastisk bryggmästare. Efter mottagningen hamnade jag med några från Finland och Danmark och det slutade med att vi gjorde stoden osäker redan första kvällen.

På lördagen samlades vi efter frukost i det stora kongresscentret för att börja med bedömningarna av öl. Man blev slumpmässigt placerad vid ett bord med fem eller sex personer där en var ”Table Master” och var den som höll ihop det hela med avseende på till exempel hur snabbt ölen skulle serveras och svarade på frågor vi vid bordet eventuellt hade om de olika klasserna. Jag placerades vid ett bord med Stephen Beaumont – Canada (http://beaumontdrinks.com/) som tillika var Table Master vid bordet. De övriga var Fiona de Lange – Holland (https://www.fionadelange.nl/, Cyri Hubert – Schweiz (https://www.letemps.ch/culture/cyril-hubert-premiere-gorgee-biere, Björn Buresch -tyskland (https://www.bierliebhaberei.de/), Diego Setti – Argentina (https://zetaatelier.com.ar/) och lilla jag. 

Stephen Beaumont
© Brussel Beer Challenge

Björn Buresch
© Brussel Beer Challenge

Fiona de Lange
© Brussel Beer Challenge

Diego Setti
© Brussel Beer Challenge

Cyril Hubert
© Brussel Beer Challenge

Jonas H Andersson
© Brussel Beer Challenge

Vi dömde i ett par dagar och av de klasser som vi dömde vid vårt bord, så va det som vanligt stort spann i kvalitet på de olika produkterna. Ibland dök det även upp en riktigt bra som var i fel klass vilket var synd med avseende på poängen.  Vilka klasser jag dömde tänker jag dock inte berätta utan det få förbli hemligt.

En mycket rolig och bra arrangerad tävling. Hoppas det finns möjligheter att åka på den igen i år eller framåt men just nu är det dags för en tävling i Rimini 12-15 Februari nämligen Beer&Food Attraction 2020

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu